Generasjonsskifte og nybygg i Namsos

Nå starter utbyggingen av nybygget på 3000 kvm. Samtidig gjennomfører BobilSenteret Namsos et generasjonsskifte i ledelsen. Senior blir inntil videre sittende med aksjemajoriteten, men lover å holde seg til salg.

Jan Olav Kveli overlater daglig ledelse til sønnene. Foto: Knut Randem.

– Nå er det på tide å slippe til gutta, sier Jan Olav Kveli i BobilSenteret Namsos AS. Den ene sønnen blir daglig leder. Den andre skal bli salgssjef.

Dette har vært planlagt i lang tid. Sønnene Jan Frode og Frans Otto fikk for et par år siden 15 prosent hver av aksjene i holdingselskapet.
– Jeg eier de resterende 80 prosentene.
– 70 prosent?
– Ha, ha, der ser du at det er på tide at noen andre overtar, ler Jan Olav Kveli (58).

Sønnen Jan Frode Kveli blir nå daglig leder og sønnen Frans Otto går over i salg og skal etter hvert bli salgssjef.
Frida Kveli (gift med Jan Olav) har vært daglig leder og økonomiansvarlig i alle selskapene og kan nå konsentrere seg om økonomiansvaret.

Jan Frode Kveli (t.h.) og Frans Otto Kveli er den nye generasjonen i BobilSenteret Namsos. Foto: Privat.

Dermed blir det tre blad Kveli i salg. Jan Olav har nemlig ikke tenkt å gi seg på mange år ennå.
– Jeg vil ikke ha daglig ansvar, men ha kundekontakt og selge bobiler, sier han. Han blir sittende som styreleder i holdingselskapet sammen med to tidligere revisorer og sønnene. Men med tiden er det sønnene som skal overta alle aksjene.

– Skal du vokse på en fornuftig måte og henge med i tida er det viktig at de yngre overtar. Nå kan gutta drive butikken slik de vil drive, og de kan sikkert ha et annet syn enn gamlingen, sier Jan Olav.

– De må få gjøre sine egne tabber slik jeg har gjort.
– Har du gjort mange?
– Det er en del av livet å gjøre feil. Da vokser du og blir trygg på deg selv, sier Jan Olav.
Han startet opp med bobil i 2001 og startet da fra bunnen av.
– Alt vi har oppnådd på disse årene har vi gjort sammen med gode medarbeidere.

Bygger 3000 kvm
Det er flere grunner til å gjennomføre generasjonsskiftet i ledelsen nå. I disse dager pågår finpussingen av byggeplanene for et nytt bygg på 3000 kvm på den andre siden av elva for nåværende bygg i Namsos.
– Det er Namsos flotteste tomt. I går ble entreprenøren valgt og bygget skal stå ferdig i februar neste år, sier Jan Olav.

Nybygget skal stå ferdig i februar 2020 og bli omtrent som vist på denne illustrasjonen. Illustrasjon: Jonark AS.

Holdingselskapet eier Bobilsenteret Namsos AS, som også omfatter avdelingen i Bodø, Bobilsenteret Eiendom AS og Nøsthaug AS. Sistnevnte ble etablert ved kjøpet av tomta til nybygget og skal gjennomføre utbyggingen.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Generasjonsskifte og nybygg i Namsos

  1. Ser frem til nye lokaler, men synes Bobilsenteret har bra lokaler nå også. Dog ser jeg behovet for større plass, så dette blir enda bedre service for oss kunder. (Om mulig).
    Prøvde ett annet firma, men servicen jeg er vant til på Bobilsenteret klarte de ikke å konkurere med, så nå er vi tilbake som kunder og har nettopp kjøpt vår tredje bobil hos Bobilsenteret.
    Så min anbefaling til potensielle bobilkjøpere er å ta turen innom – også. Også for nyanlegget er ferdig, for kundebehandling og service er allerede meget bra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *