Nytt og kompakt fra Sunlight

To nye kompakte bobiler så dagens lys på CMT-messa i Stuttgart i forrige uke. Sunlight lanserte da to helt nye modeller i van-segmentet. Og for første gang velger de å bygge bobilen på et annet chassis.

Et toegget tvillingpar fra Sunlight. Foto: Knut Randem.

Sunlight kaller dem van, men det betyr kun at de er små og kompakte utgaver av halvintegrerte bobiler. Sunlight V60 og V66 ser ut som tvillinger, men de er ikke eneggede. De er bygget på chassiset fra Citroen Jumper. Med tverrstilt seng bak er V60 den korteste av dem med en lengde på kun 599 cm. V66 har langsgående enkeltsenger og er 66 cm lenger.

Dette er Sunlights mest kompakte halvintegrerte bobiler. Ikke bare er de korte, men de er også smale med kun 214 cm på tvers. I høyden rager de 271 cm.

Salongen er lik i V60 og V66. Legg merke til vintergardinen. Foto: Knut Randem.

Modellene er som nevnt basert på Citroen Jumper og deres nye motor med Ad Blue. Den gir 130 hk. Egenvekten på de to er 2520 kg for V60 og 2600 kg for V66. Det bør gi tilstrekkelig lasteevne i bobiler registrert for en totalvekt på 3500 kg. De kan også oppgraderes til 3850 kg om det skulle bli nødvendig.

Sunlight V66 har tradisjonelle langsgående senger og et klesskap mellom kjøkkenbenken og seng. Foto: Knut Randem.

Med roterende variobad forvandles plassen til dusj. Foto: Knut Randem.

Begge har to soveplasser bak, men i V66 kan de to enkeltsengene bygges sammen og gi en tredje soveplass.
Det kompakte badet er identisk i de to modellene, det er også kjøkkenbenken. Mellom kjøkkenbenken og senga har V66 et klesskap. I V60 er dette en del høyere og er plassert foran bodelsdøra. En utradisjonell løsning, men den ser ut til å kunne fungere godt.

I salongen er det en sofa med to sitteplasser med sikkerhetssele bak bordet. Med de to svingbare stolene foran er det spiseplass for fire. Ingen av dem har en femte sitteplassen ved inngangsdøra. Det skal være mulig å re opp soveplass til to personer i salongen.

Dette er prisgunstige bobiler for de to (eller en) som vil smake på bobillivet eller vil ha penger til overs. Selv ville vi nølt med å være flere personer i disse på regulær basis, men det avgjør du selvfølgelig selv.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  3 comments for “Nytt og kompakt fra Sunlight

  1. Skjer jo litt i vektklassen opp til 3,5t ser det ut til.
    Citroën, Peugeot eller Fiat blir jo nesten samme sak….
    Dvs, det er vel bare Fiat av disse nevnte som leverer en form for ‘automatgear’?

  2. Vanskelig å finne pris på disse prisgunstige bobilene. Er interessert i prisen en V60 med 3 liggeplasser. Har ikke innbytte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *