Kanskje et år til for populær bobilhavn

Spørsmålet om nedleggelse av den populære bobilplassen i Horten havn har hengt i lufta i mange år., men stadig blitt utsatt. Hva skjer nå?

Horten bobilplass nærmer seg en dato for nedleggelse. Men en ny skal dukke opp. Foto: Knut Randem.

Det har lenge vært kjent at bobilplassen dels skulle bebygges og dels bli park. Dermed vil det ikke lenger være plass til bobiler. Den forreste rekken på bobilplassen skal inngå i en utvidet park og område bakover mot veien skal bebygges.

Det forteller Ellen S. Hussum i Horten havn til Bobilverden.no. Planene for bygging krever at området omreguleres før arbeider kan starte. Dermed vil bobilplassen holde åpen i seks til ni måneder og kanskje så lenge som et år.

– Reguleringssaker tar ofte et år og vi har ennå ikke hatt oppstartsmøte så jeg gjetter at bobilplassen holder åpent også neste sommer, sier hun.

Uansett lover hun å holde bobilplassen åpen så lenge som mulig. Horten havn har et godt samarbeid med utbygger og regner med at dette vil gå bra.

Hva skjer etter nedleggelsen?
Horten kommune har arbeidet med denne saken over lengre tid. Før sommerferien konkluderte kommunestyret med at det skal anlegges en bobilplass ved Horten gamle jernbanestasjon.

Ved den gamle jernbanestasjonen er det i dag parkering og bruken for bobiler vil ha en tidshorisont på fire år inntil utbygging starter rundt dette området. Kommunestyret vedtok derfor også at det skal legges fram en sak om permanent bobilplass i god tid før utbyggingen rundt stasjonen starter.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *