Innbruddssikring av vinduer i bobil

Denne lista limes ikke, men det benyttes en silikonlist til å holde den på plass. Foto: Knut Randem.

Sikkerhet i bobil er et tema som interesserer de fleste av oss. Å få uønsket besøk når vi selv sover i bobilen er et mareritt vi gjerne vil unngå. Derfor stanset vi opp ved en unselig stand på Caravan salon i Düsseldorf.

Det lille firmaet Womo-sicherheit.de var lett å gå forbi på en travel messe, men noe fikk oss til å stoppe og ta en nærmere titt.

Å bryte opp et vindu i en bobil er neppe noen stor utfordring for en innbruddstyv. Produktet Womo-sicherheit.de tilbyr er en skinne som klemmes på i underkant av vinduet og gjør innbruddsforsøket vesentlig vanskeligere.

Det skal ikke limes eller bores, men skinna festes med en silikonlist. På innsiden benyttes to ”klemmer” for å låse vinduet når det er lukket. Du kan også åpne for en smal luftestripe ved å snu på låsemekanismen. Du skal fortsatt være like sikker.

På innsiden skrus beslagene fast når vinduet skal sikres. Foto: Knut Randem.

Vi har ingen tanker om at dette gjør vinduet fullstendig innbruddssikkert, men om noen skal gjennom dette må de nok anstrenge seg, lage mye støy og ødelegge mye.

Sikkerhetsprofilen leveres til vinduer med eller uten ramme. Firmaet opplyser at de leverer til alle typer vinduer. De har også en sikkerhetsklemme for skyvevinduer.

Ved å snu klemma kan det åpnes for en smal luftestripe. Foto: Knut Randem.

Intet er billig til bobil. Heller ikke dette. Prisene varierer med type vindu, men pluss/minus 90 euro per vindu må du regne med.

Det var ikke bare Bobilverden.no som stanset ved denne standen. Det tyske bladet AutoBild tildelte firmaet en pris i sin kåring av bobilprodukter. Der fikk de førsteprisen i kategorien ”Tilbehør, generelt”.

Womo-sicherheit.des representanter på standen fortalte at de ikke er representert i Norge, men at de tar i mot bestillinger på sin hjemmeside og sender gjerne.

Oppdatert: Det finnes likevel en norsk forhandler. Se kommentarfeltet under.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Innbruddssikring av vinduer i bobil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *