Hymer-familien vurderer børsnotering

Erwin Hymer Group vil bli en global leverandør av bobiler. Nå vil familien ha inn flere eiere eller en strategisk partner for å realisere dette målet. Foto: Knut Randem.

Etter rekordår vurderer familien bak Erwin Hymer Group (EHG) eierdeling for å posisjonere seg for ytterligere vekst i framtiden. Børsnotering er en av mulighetene.

De to siste regnskapsårene har EHG økt omsetningen med over 55 prosent fra 1,36 til 2,12 millioner euro, oppgir selskapet i en pressemelding.
Bare i regnskapsåret 2016/17 (avvikende regnskapsår. red. anm.) oppnådde selskapet en salgsøkning for fritidskjøretøy på 38 prosent. 55 000 fritidskjøretøy (bobiler og campingvogner) solgte EHG i det regnskapsåret.

Gruppen ønsker å vokse på den sterke økningen campingbransjen opplever over hele verden. Hymer-familien vurderer nå ulike tilnærmingsmåter for å støtte opp under vekst og posisjonering av gruppen i et dynamisk verdensmarked.

Blant mulighetene som nevnes i pressemeldingen er børsnotering eller å involvere en strategisk partner. Hymer-familien planlegger å gi fra seg en betydelig minoritetsandel i denne prosessen.

– De siste tre årene har vi investert over 300 millioner euro i konsernets framtid. De kommende årene vil kreve betydelige investeringer i vekst og utvikling av innovative produkter og tjenester, sier Martin Brandt, som er toppsjef i EHG. Det er derfor Hymer-familien har bestemt seg for å gi selskapsstrukturen et bredere fundament.

Familiens talsmann og styreleder Johannes Stegmaier forteller at familien har truffet denne beslutningen etter grundige vurderinger og mener tidspunktet nå er det rette.

Det er hentet inn ekstern hjelp for å vurdere de ulike alternativene og etter hvert gjennomføre det valgte alternativet.

EHG produserer merkene Buccaneer, Bürstner, Carado, Compass, Dethleffs, Elddis, Eriba, Etrusco, Hymer, Niesmann Bischoff, Laika, LMC, Roadtrek, Sunlight og Xplore. Gruppen er også Europas største bobilutleier gjennom McRent, Best Time RV og Rent easy. I tillegg eier selskapet Goldschmitt, tilbehørsleverandøren Movera, vognteltprodusenten 3DOG og reiseportalen Freeontour.

I Norge representeres Hymer-gruppen av både EHG Nord ApS og Kroken Gruppen med ulike merker.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *