Bobil en viktig del av turistplanleggingen

Vakkert plassert ved fergeleiet. Illustrasjon: K2 Visual.

Hensynet til bobiler er ikke alltid en selvfølgelig del av planleggingen når utformingen av turistdestinasjoner tegnes. I dette tilfellet er bobilplassen og hensynet til bobilister tatt med allerede i mulighetsstudien.

Reisemålet Rogaland er et reisemål i vinden som aldri før. Med Preikestolen i spissen slår de regionale turistdestinasjonene sine egne besøksrekorder år etter år. I takt med at besøkstallene stiger, blir også logistikken rundt turismen viktigere.

Med sin særdeles sentrale beliggenhet kan Lauvvik bli en viktig del av turistlogistikken. Stedet har en unik plassering med nærhet til flere attraksjoner og utsyn både utover fjorden mot Idsø og innover i Lysefjorden og Frafjord, heter det i en pressemelding fra Link arkitektur.

På oppdrag fra Sandnes tomteselskap har arkitektkontoret utarbeidet en mulighetsstudie for området hvor de belyser mulighetene for å skape en attraktiv turistdestinasjon i Ryfylke. Mulighetsstudien skal brukes som et innspill til kommuneplanen og blir dermed viktig for den videre prosessen.

I mulighetsstudien foreslår Link arkitektur ulike aktiviteter og program som er rettet mot turister, samt utfluktsmål for folk i regionen, som spahotell, restaurant, hytter, bobilparkering og småbåthavn. Videre vil det bli tilrettelagt for aktiviteter som padling, bading, seiling og amfi for kulturopplevelse som for eksempel historiske spill fra vikingtiden.

– Stedet kan fungere som “venterom” for turister som skal til Kjerag og Preikestolen. Vårt mål har i tillegg vært å skape en attraktiv destinasjon i seg selv, et mål som fungerer som base for besøkende som også ønsker å oppsøke andre spennende steder i nærheten, som Månafossen, Flørli, Uburen og Fossjuvet, sier sivilarkitekt Hanne Kruse i Team Stavanger.

Strategisk plassert ved fergeleiet har Link arkitektur laget en mulighetstudie som inkluderer bobiler. Illustrasjon: Link arkitektur.

Tekst: Redaksjonen, basert på pressemelding

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *