HY4-nivellering også til Sprinter

AL-KOs nivelleringssystem HY4 kommer nå også i en versjon som kan monteres på Mercedes Sprinters originalchassis og ikke minst på bybobiler.

HY4 for Sprinter er nå tilgjengelig for levering. Foto: AL-KO.

Til nå har det kun vært mulig å benytte AL-KOs nivelleringssystem på AL-KOs eget bobilchassis. Systemet ble lansert i 2017.

For to år siden varslet AL-KO at systemet også ville bli tilgjengelig for montering på den nye modellgenerasjonen Sprinter (VS 30) med for-, bak- og firehjulsdrift. Det var informasjon som kom alt for tidlig. Først nå er HY4 tilgjengelig for Sprinter med forhjulsdrift og bakhjulsdrift for 3,5 til 5,5 tonn.

Men AL-KO har brukt tiden til å ikke bare lansere en versjon for Sprinter chassis, men de har også utviklet en versjon for bybobiler på Sprinter med bakhjulsdrift og vekt inntil 4,1 tonn, som for eksempel Kabe van.

HY4 er godkjent av Daimler for montering på Sprinter.

Stadig flere bobilprodusenter og kanskje spesielt Hymer-gruppen har i de senere årene vist større interesse for Mercedes enn tidligere. AL-KO vil åpenbart ikke overlate dette markedet til andre aktører.
HY4 kan også benyttes på Fiats originale chassis.

HY4 kan også veie bobilen. Foto: AL-KO.

På HY4 arbeider de fire støttebena desentralt. Det betyr mindre behov for å strekke hydrauliske slanger under hele bobilen. Systemet veier 65 til 70 kg.

HY4 kan betjenes med automatisk nivellering i vater eller til egenprogramert posisjon – for eksempel foretrukket sovestilling eller for tømming av spillvannstanken. Det kan også veie bobilen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Kilde: AL-KO

Les også: Raskt i vater

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *