Raskt i vater, nytt produkt på vei

AL-KO kommer med eget niveleringssystem i løpet av våren. Foto: Knut Randem.

Trykk på en knapp og bobilen står i vater på et øyeblikk. Ingen ny mulighet, men nå kommer også chassis-produsenten AL-KO med sin egen variant. I første omgang beregnet for deres egne chassis, men senere kanskje også for andre understell.

HY4, som niveleringssystemet heter, er beregnet for Fiat Ducato X250 med AL-KOs chassis med en vekt inntil 6000 kg. På produsentens stand på CMT-messa i Stuttgart får Bobilverden opplyst at det senere vil komme varianter også for andre typer chassis.

De fire støttebena i HY4 har hydraulikk som er helt uavhengig av hverandre, men styres fra en felles fjernkontroll med kabeltilknytting. Det skal være under planlegging en app hvor HY4 kan betjenes med smarttelefoner.

HY4 fungerer helautomatisk og setter bilen i vater med et enkelt tastetrykk. Det skal ta cirka et minutt fra du trykker på knappen til bobilen står i vater. Du kan også lagre to andre posisjoner – om du for eksempel liker å sove med hodet litt høyere eller om du trenger å løfte litt på den ene siden av bobilen for å få ut alt vannet i tankene. HY4 kan også betjenes manuelt, og de fire støttebena kan betjenes parvis forover/bakover og sideveis høyre/venstre. Se film nederst i saken.

Tyngde. HY4 veier cirka 69 kg avhengig av kjøretøyvariant. Det er nærmere 15 kg mer enn en av de nærmeste konkurrentene oppgir som vekt.

Selv om HY4 er laget for å passe perfekt til AL-KOs chassis, er det ikke et gjør-det-selv-produkt, sier Per Åkerblom i AL-KO Kober AB.
– Selv om man har et AL-KO chassis så må det før installasjon vurderes om innbygningsmulighetene er tilstede.

Åkerblom kan ikke si noe sikkert om prisen HY4 vil få i Skandinavia, men ønsket er å være konkurransedyktig med andre systemer i markedet.

I Tyskland lanseres HY4 i markedet i mars, men Åkerblom er usikker på når den kan lanseres i Skandinavia, men det blir ikke like tidlig som i Tyskland.
– Innen sommeren er vårt håp, sier Åkerblom.

.

Del dette med andre:

  5 comments for “Raskt i vater, nytt produkt på vei

  1. Ja meget for dyrt men men det er jo ( Bolt on )..ser på ebay at det er noen som er billigere…. Og da kan du feile litt og så da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *