Hvordan betale svenske bompenger problemfritt?

I Sverige betaler alle kjøretøy trengselsavgift i Stockholm og Göteborg, samt broavgifter i Motala og Sundsvall. Fakturaen du får i posten er ofte latterlig liten.

Sundsvallsbroen ved åpningen i 2014. Foto: Jango17/Wikimedia Commons.

Bomstasjonene er innført både for å øke fremkommeligheten i Stockholm og på veiene rundt Göteborg og av miljøhensyn. Broavgiftene er såkalte infrastrukturavgifter. Det betyr at avgiftene utgjør en del av finansieringen av broene.

Når du passerer en betalingsstasjon registreres dette, og i løpet av måneden etter sendes en faktura til eieren av kjøretøyets hjemadresse. Du stopper altså ikke og betaler på stedet, men kjører direkte videre. For utenlandske bilister kan det ta lenger tid før en slik faktura dumper ned i postkassa.

Bomstasjonene i Stockholm og Göteborg er i drift hverdager på dagtid. Prisen for passering varierer mellom 9 og 35 SEK, avhengig av klokkeslett og om du er i Stockholm eller Göteborg.

Du betaler maksimalt 60 SEK hver dag i Göteborg og 105 SEK hver dag i Stockholm. Du betaler ikke for passering av bomstasjoner på helger, helligdager, dagen før helligdag og i juli måned.

Broavgift betales døgnet rundt på broene over Sundsvallsfjärden og Motalaviken. Beløpet varierer mellom 5 og 20 SEK per gang, avhengig av kjøretøyets størrelse og om du er i Sundsvall eller Motala.

Slik betaler du smidig
Fakturaen du mottar kan være latterlig liten, men ikke la være å betale den. Det kan bli dyrt.

Fakturaen du mottar kan betales enten via bank, eller med kreditt- eller debetkort på www.epass24.com.

Den enkleste løsningen er likevel å opprette en konto hos Epass24. Med denne vil alle framtidige bomavgifter bli belastet betalingskortet du har registrert. Det gir deg problemfri betaling av det som for de fleste i bobil bare er noen små kroner hver gang.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Kilde: Visit Sweden og Epass24

Del dette med andre:
Anbefalt innhold:
Rekordhøy interesse for bobil

2019 ble et vanskelig år for mange i bobilbransjen, men interessen for bobil var rekordhøy uten at det førte til Read more

Gjennomsnittsmåling av fart blir likevel videreført og utvidet

Den forrige samferdselsministeren, Jon Georg Dale (Frp), ville ha bort eller i det minste redusere antallet strekninger med gjennomsnittsmåling av Read more

Messecamp 2020 – garantert

I forbindelse med årets Caravanmesse på Lillestrøm blir det garantert messecamp for om lag 750 bobiler og vogner. Ikke på Read more

Ikke dra på vinterferie uten denne appen!

Skulle du falle og slå deg eller bli syk på fjellet, kan Hjelp 113-appen fortelle redningsmannskapene nøyaktig hvor du befinner Read more

  1 kommentar til “Hvordan betale svenske bompenger problemfritt?

  1. Lennart Grönfelt
    3. februar 2020 at 21:52

    Det kostar 500 svenska kronor om du glömmer betala i tid oavsett belopp.
    Helt galet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *