Interaktivt gasskart fra 10 års jubilant

Morelo Loft. Foto: Morelo.

Morelo feirer sine ti første år med spesialtilbud på flere av sine modeller i årets to første måneder. Men de gir også en «gave» til bobilistene. Nyttig for alle, men kanskje spesielt for de med litt større bobiler.

Det nye kartet fra Morelo inneholder tømmestasjoner og gassfyllestasjoner. De er først og fremst lokalisert i Tyskland og de nære områdene rundt, men både Alta og et par svenske gassfyllestasjoner er representert.

Det dreier seg altså om fylling av gass på faste tanker og ikke flaskebytte. Både tømmestasjonene og gassfyllestasjonene i kartet skal egne seg for å ta i mot bobiler i liner-segmentet, men da er det også plass til andre.

Morelo minner samtidig om innholdet i gassen. Det er det svært viktig å følge med på om vinteren. Sørover i Europa er det i stor grad vanlig å blande propan og butan. På hver av gassfyllestasjonene i kartet er den prosentvise fordelingen oppgitt på hver gassfyllestasjon.

Morelos anbefaling er å fylle med en propan/butan-blanding på 90/10 prosent, men enda bedre med 95/5 eller ren propan. Det siste er det vanlige i Norden.

Hvorfor passe på butan-innholdet i gassen? Det er om vinteren dette er viktig ved temperaturer nær frysepunktet og lavere, påkeber Morelo. Da vil ikke butan gå over i gassform og vil bli igjen på tanken og oppta plass inntil temperaturen blir høyere. Stasjonene i det interaktive kartet skal i følge Morelo ha høykvalitets gass.

Dette er informasjon som ofte mangler i for eksempel app-en «myLPG.eu».

Reinhard Löhner (nærmest) har fått følge av Robert Crispens som med-administrerende direktør. Foto: Knut Randem.

10 år
Morelos jubileumsmodeller ble tilbudt på Caravan salon i Düsseldorf og inneholder en verdifull pakke med ekstrautstyr som du ellers må betale fett for. Vi kan nevne oppgradering av chassis med 210 hk motor, ekstra sikkerhetspakke, parabolanlegg, solcellepaneler, lithium-pakke og oppgradert utseende.

Ved inngangen til jubileumsåret kom også nyheten om at Morelo-grunnlegger Jochen Reimann trakk seg fra ledelsen etter eget ønske etter sykdom. Han fortsetter i firmaet, men Robert Crispens kom inn som administrerende direktør ved siden av administrerende direktør Reinhard Löhner, som har vært med siden 2011.

Morelo passerte 2000 produserte bobiler i april 2019. Produksjonstallet skal nå ligge på om lag 400 bobiler i året.

Utpå våren håper Morelo å samle 1000 bobiler til sitt årlige treff.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Morelos interaktive kart finner du her.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *