Hotell med bobilplass

Vestfjord hotell Lofoten har bobilplasser ytterst på brygga i Svolvær. Foto: Knut Randem.

Vestfjord hotell Lofoten har bobilplasser ytterst på brygga i Svolvær. Foto: Knut Randem.

Hotell med egen bobilplass utenfor finnes det ikke mange av i Norge. Vestfjord hotell Lofoten i Svolvær sentrum er et av dem. Der har bobilister i mange år blitt tilbud å stå på bryggekanten foran hotellet. Nå oppgraderes tilbudet til bobilistene.

Det er Lofotposten som forteller sine lesere om satsningene til den nye hotelldirektøren. Morten Moe har tidligere vært redaksjonssjef i avisa, så vi kan trygt si at han har skiftet bransje. Hotellet bygger nå om restauranten. Konseptet blir hvite duker og a la carte meny med kvalitetsretter og ny bar med Premier League på storskjermer. Han har da vært sportsjournalist. Stor danseplass blir det også, så bobilister er velkommen til å ta en tur innom.

Det viktigste for bobilistene er likevel at det elektriske anlegget for strøm til bobilene blir utvidet og forbedret. Elektriker har fått i oppdrag å bygge nytt strømanlegg til bobilplassene. De gamle uttakene består, men det blir satt opp nye skap med kapasitet nok til samtlige bobilplasser. Kapasiteten til hver plass blir på 6A og det blir egen sikring for hvert enkelt uttak.

Foran Vestfjord hotell Lofoten er det plass til 33 bobiler med lovlig avstand mellom enhetene slik brannforskriftene krever. Både restaurant, bar og strøm til bobilene skal være klare til åpning i begynnelsen av mars. Det er i tide til VM i skreifiske som arrangeres 20. og 21. mars. Da blir det liv og røre i Lofoten.

Bobilplassene foran Vestfjord hotell Lofoten har Svolværs kanskje beste utsikt mot innseilingen, og det er kort vei å gå inn til sentrumsgatene.

Morten Moe forteller til Bobilverden at de har et godt tilsig av bobilister hele året. Særlig i helgene kan det komme mange på besøk fra nærområdene. Om sommeren er det som regel fullt med turister fra hele landet og vel så det. Plass kan forhåndsbestilles ved å kontakte hotellet. Plassene er forresten allerede bortbestilt under VM i skreifiske.

Det er adgang til toalett i hotellet og Moe forteller at de nå pusser opp et rom i annen etasje hvor det blir mulig for bobilistene å ta seg en dusj for ”noen tiere”.

Hotellet har et gratis wi-fi-nett til sine gjester og signalene lekker nok ut på plassen eller deler av den. Passordet får du i resepsjonen, forteller Moe. Han er åpen for å gjøre noe med utendørsdekningen dersom det blir behov for det.

Det har til nå ikke vært tømmemuligheter ved hotellet, men Moe håper de har på plass en tømmemulighet for toaletter innen VM i skreifiske. Tømming av spillvann har han ikke oversikt over hva de kan få til, men det vil bli vurdert.

Prisen går opp til kr 250 i høysesongen. Moe har ennå ikke fastsatt prisen for resten av året, men sier at de er i prutemodus og åpne for forhandlinger utenfor sommersesongen.

– Men om det er noe annet bobilistene ønsker seg, må de ikke være redde for å si i fra, avslutter Moe og legger til at vi er mer enn velkomne inn til å nyte fasilitetene med et glass eller et måltid.

Oppdatering 2017: Plassen er stengt, kanskje midlertidig. Se lenke under.

Les mer: Se denne bobilplassen på bobilplassen.no

Det er ingenting å si på utsikten. Foto: Knut Randem.

Det er ingenting å si på utsikten. Foto: Knut Randem.

Del dette med andre:

  3 comments for “Hotell med bobilplass

  1. Setter pris på at dere legger til rette for bobilturistene, men vær klar over at dere sannsynligvis priser dere bort nå! På den andre parkeringa i Svolvær koster det 250 kr døgnet med 16A strøm, fri tilgang til dusj og toaletter og tømming/vannfylling.

  2. Veldig bra å stå på VFHotel, men 6A blir så pinglete at kjærringa ikkje får start på hårføna engang 🙂

  3. Denne plassen er ikke som beskrevet, kommunen vil ikke gi hotellet lov til å ha bobilplasser. Man kan stå gratis langs kanten av kaien, er merkede plasser, men ingen fasiliteter.
    Svolvær 24 juni 2017.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *