Helårs havneparkering ved Landskrona

Faksimile av Lundåkrahamnens hjemmeside.

Faksimile av Lundåkrahamnens hjemmeside.

Mellom Helsingborg og Malmø ligger Landskrona. Denne kyststreknigen ved Øresund kan både være et utfluktsmål i seg selv og et passende stoppested på vei til eller fra sørligere breddegrader. Landskrona har beleilig nok en godt utrustet bobilparkering. Og nå er den åpen hele året.

Like utenfor byen med drøyt 40.000 innbyggere ligger Lundåkrahamnen. Det er en typisk småbåthavn, men som mange andre ser den mulighet for bobilparkering i sommerhalvåret. Plassen ligger like øst-sør-øst for sentrum – midtveis mellom E6 og Landskrona sentrum.

Bobilparkeringen har 38 plasser om sommeren og 24 om vinteren og koster kr 100/natt (2013) med strøm. Her er det fylling av vann, tømmestasjon, søppeltømming, adgang dusj og toalett/handikaptoalett. Det er grillplass og restaurant på området. Til og med en liten bensinstasjon har havnen. Havnen er inngjerdet og låst om natten. Kode til lås fås på havnekontoret ved innsjekking. Ytterligere informasjon finnes på lundakrahamnen.se. Det er planlagt ytterligere utvidelse av antallet plasser i 2015 og en ny servicebygning ved bobilparkeringen i tillegg til den eksisterende.

Posisjonen til Lundåkrahamnen er N 55°51’42 – E 12°50’57.

Landskrona kan være et egnet utgangspunkt for utflukter på både svensk og dansk side av sundet.

Landskrona fikk bystatus i 1413 av Erik av Pommern, og ved freden i Roskilde 1658 ble byen svensk. En av byens hovedattraksjoner er Landskrona slott, bygget av den dansk-norske kongen Christian III. Det er ferjeforbindelse til øya Hven, hvor astronomen Tycho Brahe residerte.

Byens kunsthall ble bygget i 1963 til byens 550-års jubileum som en utstillingshall for industrielt design. Det er den eneste bygning som ble stående i slottsparken etter at jubileet var over. Kaptensgårdens skulpturpark, som omgir kunsthallen, er en permanent skulpturpark. Byen er også kjent for sine mange vakre kolonihaver.

Lundåkrahamnens bobilparkering ved Landskrona. Foto: Lars Dehnke.

Lundåkrahamnens bobilparkering ved Landskrona. Foto: Lars Dehnke.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *