Kjøleskapet i vinterbobilen – ikke uten problemer?

Det kan vel ikke være noe problem å få det kaldt nok i  kjøleskapet i bobilen om vinteren? tenker nok mange. Andre har opplevd ulike problemer ved bruk av kjøleskap i varierende temperaturer.

bil_i_sno

Bruk av bobil om vinteren gir flere utfordringer. Foto: Knut Randem

Det er tre hovedområder, som har betydning for bruken av kjøleskapet i bobilen om vinteren. Du må ha riktig spenning, temperaturen i bobilen spiller inn og ikke minst er utetemperaturen viktig.

Når du kjører det på strøm skal du ha stabil spenning rundt 230 volt. Ved spenningsfall under 220 volt kan det oppstå driftsproblemer. Da anbefales det at du bruker gassdrift på kjøleskapet.

For å få normal drift av kjøleskapet må det også være normal innetemperatur i bobilen. Dersom temperaturen inne senkes for eksempel ved fravær fra bilen, kan kjøleskapet få driftsproblemer.
Starter du kjøleskapet i en kald bobil, kan det føre til en veldig lang oppstartsperiode for kjøleskapet.

Når temperaturen ute er mindre enn +8 grader eller kaldere skal vinterdeksel benyttes på de utvendige ventilasjonsgitterene som ventilerer kjøleskapet. Slike vinterdeksel får du kjøpt hos bobilforhandlere og ditto utstyrsforhandlere.

De større kjøleskapene skal ha ekstra vinterbeskyttelse ved temperaturer under 0 grader. På de store kjøleskapene benyttes et vinterkit på kjøleapparatet og isolert vinterluke. Dette gjelder naturlig nok ikke det store flertallet av bobiler, men er du i tvil, snakk med forhandleren.

Ved lavere temperaturer kan det være nødvendig å start kjøleskapet på gass.

Kilde: Dometics

Del dette med andre:

  1 comment for “Kjøleskapet i vinterbobilen – ikke uten problemer?

  1. Hei. Vi har Fiat Ducato , Burstner Solano Nordic bobil 2009 modell.
    Ute temperaturmåleren påvirkes når temperaturen stiger inne boenheten og når
    solen skinner på høyre side av bilen. Er det noen som vet hvor utetemperaturføleren sitter?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *