Har bobilen din stått i Sverige i vinter?

Det har etterhvert blitt populært å ha bobilen stående på en svensk campingplass gjennom vinteren for så å bruke den som “hytte”. Kan du hente den nå uten å måtte gå i karantene?

Grebbestadfjorden camping er en av flere campingplasser der norske bobiler har stått som “hytte” gjennom vinteren. Arkivfoto: Knut Randem.

Like før påske ga regjeringen unntak for karantenebestemmelsene for hytteeiere med hytter i Sverige eller Finland. Da het det:

– Personer som krysser grensen mellom Sverige og Norge eller Finland og Norge, etter å ha utført strengt nødvendig vedlikehold og tilsyn for å avverge store materielle skader på hytter i Sverige eller Finland, kan bli unntatt fra karanteneplikten ved retur til Norge.

Til denne rettigheten var det knyttet vilkår om at det ikke skulle overnattes, besøke butikker eller ha kontakt med personer utenfor egen husstand.

Bobilverden.no stilte umiddelbart spørsmål om det er mulig å reise til de samme landene for å hente hjem en bobil som står parkert i vinteropplag der – og bli unntatt fra karantenebestemmelsene. I vårt spørsmål forutsatte vi at de samme betingelsene måtte gjelde for slik henting som for hyttefolkets unntak.

Det er Helse- og omsorgsdepartementet som i dag svarer på vårt spørsmål. Svaret formidles av Birgitte Frisch i departementets kommunikasjonsavdeling.

Og svaret er nei. Unntaket gjelder bare fritidseiendom. Bobil regnes som løsøre og er ikke omfattet av unntaket. Det betyr at du enten må la bobilen stå og betale det det koster å ha den der eller gå i karantene i 14 dager når du har hentet den.

Oppdatert 17. april 2020, les: Svensketur kan fra i dag føre til trekk i sykepenger

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *