600 millioner ekstra til vedlikehold av statlige veier

Når det igjen blir mulig å reise på bobiltur vil du se at det jobbes mer iherdig på statlige veier enn budsjettert. Stortinget har bevilget 600 millioner ekstra til Statens vegvesen og vedlikeholdsprosjekter over hele landet.

Det er bevilget 100 millioner til ekstra asfaltarbeid. Foto: Statens vegvesen.

– På denne måten bidrar vi til å opprettholde økonomisk aktivitet i en spesiell tid, samtidig som vi forbedrer veiene våre, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Nå har Statens vegvesen fordelt midlene og på ulike tiltak over hele landet. 100 millioner kroner går til ekstra asfalt og 500 millioner kroner til andre viktige vedlikeholdsprosjekter.

«Krisepakke 3», som Stortinget vedtok tirsdag i påskeuka, er nå fordelt og vil omfatte en rekke mindre oppgaver som ellers ikke ville blitt utført. Foruten asfalt og ekstra veioppmerking går pengene til bruarbeid, rekkverk, tunnelarbeider, fjellsikring, drenering, støyskjerming, belysning og rasteplasser.

Om lag halvparten av oppdragene gjøres som utvidelser av allerede igangsatte prosjekter. Resten kjøpes inn til nye prosjekter der det er etterslep i vedlikeholdet. Du kan laste ned hele fordelingslisten fra Statens vegvesen her.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *