Dethleffs: Startet produksjonen igjen i dag

I dag startet Dethleffs igjen opp sin produksjon i Isny etter en produksjonsstans på to og en halv uke som følge av virussituasjonen i Sør-Tyskland.

Dethleffs produksjonsarbeidere blir orientert før oppstart. Foto: Dethleffs.

Tiden uten produksjonen er brukt til å innføre nye hygienetiltak i alle avdelinger og å kurse de ansatte for å sikre en best mulig oppstart.

På grunn av koronarelaterte avbrudd i forsyningskjeden, så Dethleffs behovet for å legge ned kjøretøyproduksjon fra 25. mars til og med 2. påskedag.

Produksjonen starte opp på nytt under strenge hygieneforskrifter, forteller selskapet i en pressemelding.
– Et team på 16 personer, støttet av et tysk hygieneinstitutt, utnyttet tiden uten produksjon til å implementerte en rekke forholdsregler i alle avdelinger, sier
administrerende direktør ved Dethleffs, Alexander Leopold.

– Vi er veldig heldige, ettersom vi hittil har blitt skånet for koronatilfelle blant våre ansatte. Det er grunnen til at vi fortsetter å prioritere alle handlinger som kan holde smittefare så lav som mulig.

– Derfor er det nå på alle stasjoner i produksjonen, der flere møtes limt blått fotavtrykk på gulvet med intervaller på 1,5 m. Også morgenmøtene, der teamlederne før produksjonsstart gjennomgår arbeidsprosessene med teamet sitt, kan opprettholdes, da fasilitetene også har fått avstandsmerker på gulvet.

Til å produsere ansiktsmasker har vi fått god hjelp fra tekstilleverandørene våre som ellers produserer gardiner eller andre stoffer til kjøretøyene våre, forteller Leopold.

Andre sikringstiltak inkluderer håndvask- og desinfeksjonsmuligheter ved alle
innganger, begrenset og strengt kontrollert tilgang til selskapets lokaler, hjemmekontor for administrativt personale, minst mulig reising, færre sitteplasser i møterom og både kantinen og besøkssenteret er fortsatt stengt.

Dethleffs nye hygieneverktøy. Foto: Dethleffs.

Nytt verktøy
For produksjonen utformet Dethleffs 16-personers hygieneteam 32 forskjellige skilt med bilder og tekst på forskjellige språk, ettersom Dethleffs totalt har 33 nasjonaliteter. Illustrasjonene spenner fra drift av lastekraner til kjøring med gaffeltrucker, håndtering av “batteristasjoner”, verktøy eller hørselvern for riktig bruk av tidsregistrering og lysbrytere.

Dethleffs har funnet opp noe spesielt for sistnevnte som heter “Coroni”. Denne nyttige, multifunksjonelle håndholdte enheten er en slags sveitsisk lommekniv som er frest i kryssfiner for å åpne eller lukke kraner, vinduer og dører, og mikrobølgeovner og tastaturer kan betjenes uten fysisk kontakt. Et slikt “hygieneverktøy” er tilgjengelig for alle ansatte.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *