Halvintegrert jubileumsutgave med senkeseng

Dethleffs har produsert bobil på Fiat chassis i 30 år og har laget denne trettiårsutgaven. Foto: Knut Randem.

Dethleffs har produsert bobil på Fiat chassis i 30 år og har laget denne trettiårsutgaven. Foto: Knut Randem.

Nesten å regne som midtstilt dobbeltseng. Foto: Knut Randem.

Nesten å regne som midtstilt dobbeltseng. Foto: Knut Randem.

Dethleffs har produsert bobil på Fiat chassis i 30 år i 2013 og har selvfølgelig en spesialutgave i den sammenheng. Dette er en bobil som produseres i et begrenset opplag. Det er derfor ikke bekreftet i hvilken grad denne blir tilgjengelig i Norge. Bobilverden så den på CMT i Stuttgart.

Trettiårsutgaven av Dethleffs er bygget på en Fiat Ducato Multijet 130, 2,3 liter og er 716 cm lang. Den oppgis å veie 3000 kg i kjørbar stand og kan registreres for 3500 kg.

Interiøret er godt utnyttet. Vi legger spesielt merke til senkesengen som er plassert over salongen fra inngangsdøra og forover, men uten å gå over hele førerhuset. I og med at bilen er halvintegrert er det laget en liten forhøyning i taket for å få plass til senkesenga. Plasseringen foran inngangsdøra gjør det mulig å gå ut og inn etter at barna(?) har lagt seg i senkesenga.

Senga bak er en fransk seng som har blitt vridd ut fra sideveggen. Dermed kan den kanskje kalles en midtstilt dobbeltseng i og med at det er tilgang fra begge sider i nedre del av senga.

Dusj, vask og et bredt toalett er plassert bakerst ved siden av dobbeltsenga. Det er et par trinn opp til siden av seng, men garasjen er likevel moderat stor. Kjøkkenbenken er vinklet og gir grei plass sammenlignet med andre halvintegrerte modeller.

Dethleffs har lagt til en tilbehørspakke i denne utgaven og oppgir at tilbehøret er priset til omtrent halv pris. Totalprisen for spesialutgaven er 59.999 euro i Tyskland. Da får du blant annet med skinn/stoffkombinasjon i møbler, spesialfarger utvendig, klimapakke, ESP med traktion, airbag til passasjersete, aluminiumsfelger og stort kjøleskap.

Dethleffs trettiårsutgave. Foto: Knut Randem.

Dethleffs trettiårsutgave på Fiat chassis. Foto: Knut Randem.

Del dette med andre:

  1 comment for “Halvintegrert jubileumsutgave med senkeseng

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *