GPS-sporing, alarm og oppvarming i ett

Med GPS Link kan bileieren til enhver tid se hvor bilen befinner seg på kart på sin iPhone eller Android telefon.

Med GPS Link kan bileieren til enhver tid se hvor bilen befinner seg på kart på sin iPhone eller Android telefon.

– Vi har i det siste sett flere eksempler på hvor effektivt GPS-sporing er for å finne igjen stjålne biler, og nå er det enklere og mer effektivt enn noen sinne. Med Finder og Security funksjonen i GPS Link kan bileieren til enhver tid se nøyaktig hvor bilen befinner seg på kartutsnitt på sin smarttelefon, enten dette er en iPhone eller Android telefon, sier salgssjef Arne Torvbråten i Defa.

Det stjeles fortsatt biler for store beløp årlig i Norge. Biltyvene har mange metoder, og en av de som er vanskeligst å få bukt med, er de tilfellene der bilen startes med stjålet eller kopiert bilnøkkel.

Tyveri og kopiering av originalnøkler er utbredt, og i en del tilfeller – om bilen ikke er for stor – lastes den stjålne bilen rett og slett opp på en tilhenger eller en kranbil og kjøres bort.

– Finder lar seg ikke lure av noe av dette, sier Torvbråten.

– Er bilen stjålet, spiller det ingen rolle hvordan dette skjedde. Har bilen vårt sporingssystem, hjelper det lite om tyvene har kopiert originalnøkkelen eller satt startsperren ut av funksjon.

Defas GPS Link med Finder skal til enhver tid vise nøyaktig hvor bilen befinner seg på et kart på mobiltelefonen med posisjonsdata, og det er dessuten enkelt å dele posisjonen med andre via for eksempel epost eller SMS.

Security-funksjonen varsler bileieren dersom bilen skulle bli stjålet, startet eller flyttet – enten til en eller flere epost-adresser, eller til mobilnummer, forteller Torvbåten.

– En detalj ved Defa GPS Link som vi ellers vet at ikke minst tenåringsforeldre setter stor pris på, er varsling av fart. Bileier kan legge inn i systemet en maksimum hastighet, og motta SMS-varsling når denne hastigheten overskrides.

Defa GPS Link har en veiledende pris på kr 2274 veiledende og monteres på ca en time. Dersom du allerede har Defa Link koster GPS-enheten kr 661. For bruken av systemet betales en månedsavgift på kr 43,75, men om du fra før av har Defa Warmup med Link, inngår GPS i månedsprisen for denne. Det er altså mulig å styre både varme og sporing av bilen fra smartmobilen. Det skal også være mulig å koble gassvarsler til dette anlegget.

Torvbråten forteller at forsikringsselskapene gir rabatt når deres sporingssystem er installert.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *