Globetrotter – luksusbobil i begrenset opplag

Som en del av selskapets 90-års jubileum har Dethleffs skapt en helt spesiell utgave av luksusmodellen Globetrotter. Kun 90 eksemplarer skal produseres av denne eksklusive edition-modellen.

Den store Globetrotter XLi byr på mye ekstra utstyr i jubileumsutgave. Foto: Produsenten.

Modellen, med det spesielle navnet Globetrotter XLI Edition 90, er en virkelig imponerende bobil i luksusklassen. I denne spesielle utgaven er det fylt på med enda mer komfortorientert standardutstyr enn det som normalt finnes på denne bobilserien fra Dethleffs.

Den 8,7 meter lange bobilen kommer med to ulike planløsninger og er bygd på et AL-KO lavrammechassis. Dette har skapt muligheten for et dobbelt gulv med store lasterom. Drivlinjen består av en dieselmotor på 160 hk, koblet til en smidig og myk 9-trinns automatgirkasse. Totalvekten på bobilen er hele 5400 kg.

Store takluker, et panoramavindu på lengde med hele sofaen i salongen og det kremhvite skinnet gir et lyst og vennlig interiør i Globetrotter XLi. Foto: Produsenten.

Optimal komfort
Hele bobilen er allerede fra de første skissene designet for å gi optimal komfort. Fra de luftavfjærede forsetene i førerdelen til salongens utforming, de rommelige gourmet-kjøkkenet og soverommet.

Det er to store takluker og et klimaanlegg er plassert i taket. Baderommet er ikke bare stort og behagelig, men selve toalettet er også av sanitærporselen.

En ekstra dusj, plassert i garasjen bak i bobilen, gjør det lett å spyle av en skitten sykkel eller andre sportsartikler. Også hundeeiere vet å sette pris på denne muligheten. Bobilens sentrallås omfatter for øvrig også dørene til garasjen og andre serviceluker på bilen.

Yacht-design
Møblene er utformet i moderne yacht-design og ved selve sittegruppen er det plassert et stort panorama-vindu. Alle gulv er teppebelagte og listen over utstyrskomponenter som gjør en ferie i en Globetrotter bobil til en 5-stjerners opplevelse, er lang.

GourmetPlus kjøkkenet utmerker seg med sin størrelse. Foto: Produsenten.

Sentralt i bodelen finner vi et GourmetPlus-kjøkken. Komfyren står ikke tilbake for den vi finner i moderne hjem, kjøleskapet er stort og skuffene mange. Med sine store tanker, ekstra innebygde batterier og en 1600 watt 12-240 V omformer er det mulig å nyte privatlivet helt uavhengig av bobilplasser eller strømtilkobling gjennom flere dager.

Mye for pengene
Felles for begge 90-års jubileums-variantene er et luksuriøst standardutstyr som normalt ville gitt en tilsvarende Globetrotter-modell en langt høyere pris. Enda et eksempel på dette er de kremhvite skinntrekkene som er benyttet i interiøret.

Jubileumsserien har også en rekke utvendige designendringer som skiller disse fra standardmodellene. Et spesielt merke, samt en plakett med bobilens individuelle nummer blant de 90 eksemplarene, er også en del av jubileumsmodellens unike stil.

Tekst: Sven Furuly, for BoCM og Bobilverden.no

Presentasjonen av nyheter for det nye året gjøres i samarbeid med Bobil- og CaravanMagasinet. Pga Covid-19 er årets produktnyheter basert på digitale presentasjoner fra produsentene.
Del dette med andre:

  1 comment for “Globetrotter – luksusbobil i begrenset opplag

  1. Den triste, svarte tiden er over. Tror det skal bli utfordrende å få solgt alle de med svært mørke interiør som kom på markedet en stund, når folk ser hvor fint det kan være med riktige farver,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *