Førerkort: Snart slutt på koronaforlengelsen

Har du benyttet deg av muligheten til å utsette fornyelsen av førerkortet på grunn av pandemien? Da må du sjekke datoen for siste frist for fornyelse.

I mars kunne Statens vegvesen glede mange med flere måneders utsettelse av fornyelse av førerretten.

De over 80 år fikk tre måneders utsettelse fra utløpsdato og de under fikk seks måneders utsettelse.

For de over 80 år, med normal gyldighet på sitt førerkort, gjaldt utsettelsen de som skulle fornye før 30. juni. Utsettelsen gjaldt fra den dato du opprinnelig hadde utløpsdato på førerkortet. Mange av disse forlengelsene er allerede utløpt og de siste må huske å fornye førerkortet innen 30. september.

De under 80 år fikk seks måneders utsettelse. Dermed er det nå lurt å begynne å tenke på å ikke utsette det uunngåelige mer enn nødvendig.

Førerkort på «overtid» gjelder bare for kjøring i Norge, og bare de som ikke har begrensninger på grunn av helsemessige utfordringer på sitt nåværende førerkort.

Ikke utsett selv om du kan
– De aller fleste kan fornye føreretten uten å møte opp på en trafikkstasjon. Du må sende en gyldig helseattest i posten til Statens vegvesen. Når helseattesten er registrert hos oss, vil du få en melding som epost eller SMS. Da kan du selv bestille nytt førerkort i vår selvbetjeningsløsning på vegvesen.no. Nytt førerkort vil bli sendt hjem til deg i posten, skriver Statens vegvesen.

Etaten anbefaler alle som trenger nytt førerkort de nærmeste månedene om å ordne dette så raskt som mulig. Ved en eventuell oppblomstring av koronaviruset kan det bli mer kø på legekontorene for å få helseattest, og kapasiteten hos Statens vegvesen kan gå ned.

Førerett som opprinnelig utløper 1. september 2020 eller senere får ingen forlengelse. Dette betyr at førerkortet må fornyes på vanlig måte før 1. september for at du fortsatt skal ha uavbrutt gyldig førerett.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *