Fortsatt trangt i Fredrikstad

Klare i løpet av høsten? Faksimile: Demokraten.

Bobilplassen i gjestehavna i Fredrikstad ble umiddelbart en stor suksess. En så stor suksess at en grusplass over gata ble tatt i bruk for å avlaste i nøden.

Bobilplassen ved Værste-brua har bare plass til 10 bobiler og er nesten konstant full gjennom sommerhalvåret. For et år siden kunne vi bringe nyhetene om at rådmann høsten 2017 vil foreslå for politikerne at det ble etableret 20 nye bobilplasser på den nåværende grusplassen rett bak Bilextra.
Forslaget møtte stor begeistring hos politikerene fordi det ville gjøre Fredrikstad bedre rustet til å ta i mot en kjøpesterk gruppe turister i konkurranse med andre byer.

Det er i år åpnet to nye bobilplasser på Gressvik nord for byen, men det ser ut til at de 10 plassene i gjestehavna blir foretrukket. Også byens campingplass er ofte full.

Avisa Demokraten har spurt virksomhetslederen for parkering og transport, Frode Samuelsen, om hva som er gjort siden den politiske godkjenningen. Samuelsen er også opphavet til forslaget.

– Ingenting, svarer han avisa. Han forteller videre at det ville tatt to måneder og kostet 200 000 kroner å etablere de 20 plassene med strømstolper.

– Vi vedtok dette for lenge siden og saken er sendt videre til rådmannens kontor. Hvorfor det fremdeles ikke har blitt satt opp elektro-stolper og septiktank vet jeg ikke, men jeg synes det er sterkt beklagelig at et så enkelt tiltak ikke allerede er utført, sier Hans Ek (Sp), leder for Teknisk Utvalg, til avisa.

I en feriestille kommuneadministrasjon har Demokraten fått klarhet i at saken nå er sendt til Samuelsens virksomhet for gjennomføring. Avisa har ikke fått svar på når den nye plassen kan stå klar, men når oppdraget om gjennomføring er gitt til den opprinnelige forslagsstilleren bør det være håp om at det ikke tar for mange måneder før plassen er en realitet.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Traff blink, foreslår flere bobilplasser

Bobilplassene i Fredrikstad og andre steder i landet finner du her.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *