Traff blink, foreslår flere bobilplasser

Fredrikstad blad i dag. Faksimile.

Fylket var desidert Norges bunnfylke for noen år siden, men så kom både Moss og Fredrikstad på banen med bobilplasser i havneområdet. Begge fikk full klaff. I Fredrikstad foreslår rådmannen å anlegge flere bobilplasser.

Det er Fredrikstad blad som i dag kan fortelle leserne at rådmann til høsten vil foreslå for politikerne at det etableres 20 nye bobilplasser på den nåværende grusplassen rett bak Bilextra.

– Tilbudet er for dårlig. Fredrikstad som Norges sjette største kommune burde ha et bedre tilbud. Det er ikke tvil om at dersom vi får disse sesongturistene i bobil og båt til byen, vil de legge igjen penger og bruke byen. Det vil bidra til positiv vekst, sier virksomhetsleder for parkering og transport, Frode Samuelsen til Fredrikstad blad.

Forslaget går ut på å anlegge en alternativ bobilplass på Seiersten-tomta. Plassen vil få et bredere servicetilbud med strøm, avfallshåndtering, tømming og et servicebygg med dusj og toaletter.

Til Fredrikstad blad sier Samuelsen at han budsjetter med en kostnad på 2,5 millioner kroner for å etablere de 20 plassene med tilhørende servicetilbud.

Båbilplassen ved Værste-brua ble umiddelbart en stor suksess, men den har kun 10 plasser. Bobilverden har først og fremst besøkt plassen utenfor sommerferien, men selv da er det jevn trafikk der. Helger i sommerhalvåret og i sommerferien er det trolig fullt hver eneste dag.

Fredrikstad har ikke vært beskjedne med prissettingen. Prisen på bobilplassen ved Værste-brua er kr 250/døgn. Det er i den øvre enden av skalaen. Den nye plassen vil med samme pris tjenes inn på 500 fulle døgn pluss driftskostnader. Da er den lovpålagte tømmestasjonen tatt med i investeringsbeløpet. I tillegg kommer indirekte inntekter fra bobilistenes besøk i byen. De er etter tidligere gjennomførte undersøkelser langt høyere.

En undersøkelse gjennomført av Norsk Bobilforening i 2012 viser at deres medlemmer benytter bobilen i gjennomsnitt 72 døgn i året. Østlendingene reiser oftest til utlandet. Det kan både ha med tilbudet å gjøre og nærheten til grensen mot Sverige.

Les også: Mye har skjedd i Østfold på et år
Les også: Det er ikke båtfolket som kjøper bobil
Les også: Østlendingene reiser lengst

Del dette med andre:

  1 comment for “Traff blink, foreslår flere bobilplasser

  1. Hvor mange skoleplasser og idrettsplasser står tomme i skoleferien. Her kunne man ansette skoleungdommer som kunne veilede om området. Bussruter, togruter ol og ta inn avgift. Sjekke toaletter og holde orden på kildesortering av avfall. Kanskjeidrettslaget kunne tjene noen kroner. Var bare en ide !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *