Fortsatt fri fart på autobahn

Tysklands motorveistrekninger med fri fart har krympet noe gjennom årene, men er fortsatt mange. De grønne vil ha 130 km/t som øvre fartsgrense, men tapte i Forbundsdagen.

Det er fristende å trykke gassen i bunn når det ikke er noen fartsgrense. Foto: Knut Randem.

Det var De grønne som hadde reist forslaget om å innføre en fartsgrense på motorveistrekningene med fri fart. Deres argument var bedre trafikkflyt, bedre sikkerhet og mindre forurensning, forteller avisa Deutche Welle (DW).

Om lag 30 prosent av de tyske motorveiene har en øvre fartsgrense. Da er den ofte satt til 130 km/t eller lavere.

Av Forbundsdagens 631 representanter stemte 498 i forrige uke mot å innføre en generell fartsgrense. Motstanderne av forslaget viste til at det ikke ville ha noen effekt og at sikkerheten allerede var høy. Statistikken viser nemlig færre ulykker på motorveiene enn på riksveiene.

– Det er galskap når noen kjører i 200 eller kanskje 250 km/t. Mange liv kan reddes, mener politiets fagforening, som tidligere i år tok til orde for innføring av en fartsgrense. I følge DW mener foreningen at hvert fjerde dødsfall kan unngås med en fartsgrense på 130 km/t.

Forbundsdagen vendte det døve øret til argumentene og Tyskland er dermed fortsatt det eneste landet i Europa uten en øvre fartsgrense.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *