Forsøk på svindel med bompenge-SMS

Har du mottatt en sms med varsel om manglende bompengebetaling? Vegdirektoratet advarer mot svindelforsøk.

Datahjelperne advarer mot svindelforsøk. Faksimile: Datahjelperne.

Det er den ideelle hjemmesiden Datahjelperne som omtaler svindel-sms-ene. I følge nettstedet er det mange som har mottatt en sms med beskjed om at de ikke har betalt avgift for en gitt bompassering. De blir bedt om å klikke på en lenke i sms-en for å betale kr 49.

Svindlerne bruker ditt navn, men forblir selv anonyme som avsendere. De som trykker på lenka kommer til en betalingsside for kredittkort hvor de må gi fra seg en mengde privat informasjon.

De 49 kronene vil nok de fleste tåle å tape, men det ligger mer bak dette svindelforsøket. Har du allerede bitt på svindelen? Da må du straks kontakte banken din og sperre kortet du benyttet, oppfordrer Datahjelperne. For etter de 49 kronene risikerer du også å binde deg til en månedlig utgift på kr 620. Og kanskje til annet misbruk av informasjonen du har gitt fra deg?

Det dukker opp mange tegn underveis i prosessen som bør få varselklokkene til å ringe for de fleste, men av og til lar vi oss likevel lure. Les mer om saken hos  Datahjelperne (ekstern lenke).

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *