Rondane oppgraderes – med bedre rasteplass

Strømbu er en av hovedinnfallsportene til Rondane fra øst og et godt utgangspunkt for vandreturer i Norges første nasjonalpark. Rasteplassen med takterrasse og varmestue, er nærmeste nabo til elva Atna som snor seg mellom furutrær og sandbanker.

Takterrassen byr på hvile og god utsikt over fjellene og elva. Foto: Silja Lena Løken/Statens vegvesen.

Rasteplassen ble åpnet i 2008 og ligger vakkert til, men det er mange som har opplevd tilbudet på rasteplassen som ufullkomment. Nå tar Statens vegvesen grep og oppgraderer rasteplassen og lover at arbeidet er ferdig før sesongen 2019. Kiosken får et realt løft.

Med nytt, større kjøkken og bedre lagerplass kan reisende igjen ønskes velkommen til Nasjonal turistveg Rondanes fineste rasteplass, lover etaten nå.

Det er nå full aktivitet for å gjøre Strømbu klar til ny sesong. Foto: Lage Bakken/Statens vegvesen.

– På Strømbu ønsket vi å skape et møtepunkt mellom fot- og bilturisten og lage et tilbud til begge grupper. Lokalsamfunnet i Atndalen engasjerte seg tidlig i planleggingsfasen for å få til en betjent kiosk som også kunne gi god lokal informasjon i turistsesongen, sier Werner Harstad, strekningsansvarlig for Nasjonal turistveg Rondane.

– Driverne har lenge ønsket seg et bedre lager og romsligere kjøkken. Den siste tiden har de hatt lager i ei brakke utenfor toalettet. Dette er ikke særlig attraktivt hverken praktisk eller visuelt. Med det nye kjøkkenet kan de lage varm mat og det blir mye lettere å drifte kiosken. Nytt kjøkken og lager har også resultert i gravemasser som har blitt lagt ut og økt kapasiteten på parkeringsplassen, sier Harstad.

Varmestua på Strømbu. Foto: Jarle Wæhler/Statens vegvesen.

Hovedbygningen består av et ute- og inneområde. På innsiden finner du et hyggelig oppholdsrom med peis og benker, hvor du kan betrakte naturen og området rundt elva gjennom store panoramavinduer. Toalettfasiliteter er plassert i en bygning for seg.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Nasjonalpark med muligheter

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *