For mange var dette den første bobilhelga

Blir det trangt om plassen i sommer? spør vår leser etter bobilturen den første langhelga i mai. Her er hans betrakninger:

Koronaregler gjør det vanskeligere å få plass. Foto: Yngvar Halvorsen.

Endelig kan vi dra ut på den første turen med bobilen i år, og nå er det også langhelg. Dette var det mange som tenkte, tror jeg, for aldri har jeg sett så mange bobiler på veien og på bobilplassene der vi var.

Onsdag var vi på vei mot Bie camping i Grimstad. Der hadde vi bestilt plass et par dager. Greit med bestilling når vi kjører hjemmefra på kvelden, så slipper vi å komme til steder som er fulle.
Og det fungerte fint da vi kom frem, rett på plass, strømmen på og så sjekket vi inn. Jeg vet ikke hvor mange plasser campingen har, men alt var fullt i hele helga fikk vi vite. De fleste som sto der, var bobiler med noen campingvogner i et felt mot veien.

Campingplasser fungerer bra når det i hovedsak er bobiler, så rundt klokken 23.30 var det helt stille og rolig.

Fredag pakket vi ned og dro mot Risør og bobilplassen på Tjenna, som for anledningen hadde stengt annenhver plass for å hindre spredning av koronasmitte.

Risør kommune er smittefri og prøver å fortsette med det. To plasser ledig da vi kom, så der fikk vi plass. Hele tiden kom det bobiler som kjørte inn på plassen og ut igjen da det var fullt. I løpet av to dager må det har vært over 50 biler som så etter plass uten hell, for så og kjøre videre eller legge seg på den vanlige parkeringen ved siden av bobilparkeringen.

Da vi dro på søndag var det fullt på bobilparkeringen, totalt 15 biler og nesten det samme antallet på den andre parkeringen.
På den vanlige parkeringen lå bobilene med veldig liten avstand på grunn av oppmerkingen, så man kan jo lure litt på bestemmelsen om å stenge annen hver bobilplass, men det er reglene til Risør kommune og da får vi følge de når vi er der.

At det har vært en langhelg med mange bobiler ute fikk vi bekreftet av folk som kom fra andre steder som Kragerø, der var visst grusparkeringen full og på den nye bobilparkeringen i Stavern var det også fullt hele helga.

Man kan gjøre seg noen tanker om hvordan sommeren blir om man må kjøre innom flere steder som er fulle før man finner et sted å parkere. Selvsagt har dette noe med koronareglene å gjøre, men det minner meg om hvorfor vi solgte båten, da det nesten ikke var plasser igjen å ligge langs sørlandskysten.

En leserbetraktning fra Yngvar Halvorsen, tekst og foto

Del dette med andre:

  1 comment for “For mange var dette den første bobilhelga

  1. Hei,vi lå også på den plassen i helga og på den vanlige parkeringsplassen la vi oss alle til i annen hver plassså det ble samme opplegget der ,. Vi bobil campere er jo samvittighetsfulle campere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *