For første gang går Norrland til topps med årets bobilplass

Siden 2009 har det i Sverige blitt kåret årets beste bobilplass. Aldri har noen bobilplass i Norrland vunnet. I år gikk bobilplassen i Jävre til topps.

Bobilplassen i Jävre er den første nord for Dalaelven som har blitt kåret til årets bobilplass i Sverige.

Jävre ligger like sør for Piteå i Norrbottens län med havet som nær nabo og kort vei til E4. Bobilplassen har flott utsikt, butikk og restaurant like ved og fine gangveier. Om sommeren har de også en populær kafe.

– I mai åpnet vi et nytt servicebygg og det ble et løft for plassen, sier Samuel Hellström, en av nøkkelpersonene bak bobilplassen til bladet Husbil & Husvagn. Det er Jävre Utveckling AB som eier og driver plassen. Alle inntekter fra plassen brukes til å utvikle byen.

Bortsett fra juli, som hadde dårlig vær, har bobilplassen hatt godt belegg i hele sommer selv om det har vært få besøkende fra andre land. I september ble besøkstallene fra i fjor doblet. De har også sett mange nye gjester i 2020.

Bobilplassen i Jävre fikk 28 prosent av stemmene i kåringen. Bobilplassen i Kristinehamn i Värmland ble en god nummer to med 21 prosent av stemmene. Det samme stemmetallet fikk Visingsö i Jönköping. Lyrestad i Västra Götaland fikk 17 prosent og Bisonfarmen i Gate i Västra Götaland fikk 13 prosent av stemmene.

Havneområdet ved bobilplassen.

Det er bladet Husbil & Husvagn som arrangerer kåringen og det er deres lesere som stemmer fram den plassen de mener er best ut fra sine egne subjektive vurderinger.

Tidligere år har de fleste av stemmene i kåringen blitt avlagt på Elmia-messen. Den ble avlyst i år så alle deler av landet har stemt digitalt og på like vilkår. Og dermed gikk Jävre til topps. Du har kanskje ikke lyst til å reise dit under pandemien, men det kommer bedre tider.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “For første gang går Norrland til topps med årets bobilplass

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *