Nytt turistveganlegg med fasiliteter for bobiler

I slutten av neste uke er det offisiell åpning av et nytt servicebygg, tømmestasjon og oppstillingsplasser for bobiler på Nasjonal turistveg Senja.

Servicebygget ved Mefjordvær molo to, tre uker før åpningen. Arkitekt: TYIN tegnestue.

Torsdag 15. oktober foretar ordfører Tom-Rune Eliseussen i Senja kommune den offisielle åpningen av kommunens nye turistveganlegg ved moloen i Melfjordvær.

Mefjordvær er et historisk fiskevær i det som tidligere var Berg kommune. Fiskeværet er naturskjønt plassert langs Nasjonal turistveg Senja, mellom storhavet og høye fjell.

Servicefasilitetene ved moloen har lenge vært modne for et kvalitetsløft. Den gamle utedoen, busskuret og containere er nå fjernet og området er revegetert med strandfloraen. Nybygget inneholder toalett, teknisk rom, innvendig venterom og utvendig venteområde under tak.

Også tilbud til bobilene
Det er også etablert oppstillingsplass for bobiler med tømmeanlegg og snuplass for busser, forteller Statens vegvesen i en pressemelding.

Nye benker, rastemøbler og blomsterkasser er satt ut langs den karakteristiske moloen. Anlegget koster ca. 10,5 mill. kroner, hvorav servicebygget med toalett og venterom utgjør ca. halvparten.

Det nye anlegget i Mefjordvær er det fjerde i rekken av spektakulære turistveganlegg på Senja, ved siden av Ersfjordstranda, Bergsfjordbotn og Tungeneset.

Nasjonal turistveg Senja er sammen med Andøya et ytre alternativ til E6 og hurtigruta. Bilturen er en reise gjennom et skiftende naturlandskap. Foto: Frid-Jorunn Stabell

Anlegget i Mefjordvær inngår i Statens vegvesens turistvegprogram, som gjennom bruk av design, arkitektur og kunst i flott natur langs 18 utvalgte Nasjonale turistveger skal bidra til å få turister fra inn og utland til å feriere i Norge, og dermed styrke verdiskapning og bosetting i distriktene. Hvilket også skjer, viser gjennomførte analyser, blant annet på Senja, skriver Statens vegvesen.

I en rapport fra 2019 fastslår analysefirmaet Menon Economics at reiselivbasert næringsliv på Senja har vokst langt mer enn i sammenlignbare områder. I perioden 2010 – 2017 mer enn firedoblet reiselivsbedriftene langs Nasjonal turistveg Senja lønnsomheten.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *