Flyttet inn i bobilen

De kvittet seg med alt som ikke fikk plass i bobilen og tilbringer vinteren nærmere Middelhavet enn Nordsjøen. Alt de eier er med på turen.

Sissel og Torgeir Solem fra Ørlandet kjøpte en Eura Mobil HB810 2000-modell i januar. Da hadde de aldri vært på camping tidligere. Bobilen (Karlsvogna) har de oppgradert med blant annet alarm, parabol, varmepume/AC og hyllesystem i garasjen. De rakk å kjøre den 12.000 km i Norden før de satte kursen mot Spania. Der holder de øynene åpne for eventuelt å finne en ny leilighet.

Turen sørover startet midt i oktober og de er nå godt plassert på Camping El Naranjal like sør for Xabia (mellom Valencia og Benidorm/Alicante).

– Vi startet 15. oktober for å komme over fjellet på sommerdekk. Det gikk bra og vi satt nesa sørover i trailerfart, i trailerfila. Planen var å kjøre 40-45 mil per dag. For oss ble det stopp ved Hunderfossen og på en rasteplass nord for Gøteborg.
– Dagen etter kjørte vi til Bylderup Bov, nesten i Tyskland. Det ble litt langt og vi bestemte oss for å holde oss til planen og ta også reisen som en tur, forteller Torgeir Solem.

Flott himmel og fine høstfarger opplevde Sissel og Torgeir gjennom Tyskland. Foto: Sissel og Torgeir Solem

Kranglet med TomTom
Solem forteller at de ikke har vært sør for Danmark med bobilen tidligere. De hadde derfor kjøpt ny TomTom-gps i caravanversjonen hvor du kan legge inn data om bilen for å bli geleidet på egnede veier og til overnattingssteder.
– Vi hadde planlagt å gjøre Tyskland unna i to etapper og å holde oss unna motorveier. Ikke alle planer er like gode og TomTom lurte oss flere ganger på ville veier. Men samtidig kunne vi oppleve de vakre tyske høstfargene.
– I Tyskland overnattet vi på Autohof Bockem nær Hildesheim og i Worms hvor TomTom fant en fin bobilparkering midt i sentrum. Den kostet 4 euro per natt pluss 1 euro for strøm, men strømmen var så langt unna at den kunne vi bare glemme.

– Frankrike hadde vi lyst til å kjøpe sennep i Dijon og bo på en vingård, forteller Solem.

Camping i Dole. Foto: Sissel og Torgeir Solem

– TomTom må ha hatt et drypp. Han sendte oss ut i villmarka, men etter at han ble resatt fant vi i fellesskap fram til Camping du Pasquier nesten i sentrum av Dole. Der trivdes vi så godt at vi kjøpte oss en god flaske vin og ble over helgen.

Neste stopp Sissel og Torgeir hadde sett seg ut var campingen Le Garrigon ved Grillon nord for Orange. Den ble anlagt for bare to år siden.
Her var det visst like før TomTom fikk sparken etter å ha sendt bobilen gjennom et smug så trangt at speilene på begge sider ble skrapet opp.
– Men vi fikk parkert midt i en vingård, og da vi hadde fylt opp med vann og koblet oss til strøm var ikke livet så verst likevel. Her var det også internett, så vi prøvde å oppdatere TomTom, men pc-en og TomTom ville ikke snakke sammen. Vi gikk derfor over til å finne steder på nettet for så å legge dem inn i gps-en selv.

Et bruktmarked kan by på artige overraskelser underveis. Foto: Sissel og Torgeir Solem

– Ut på veien igjen hadde vi glemt forsettet om å unngå bomveier og plutselig satt vi med en ”ticket” i hånda. Dette var nytt for oss, men heldigvis tok automaten Visa da vi kjørte av motorveien. I Spania var det verre, der tar motorveibommene bare kontanter, sier Solem. Da de skulle finne seg en minibank der ble de igjen uvenner med TomTom. Da var det godt Torgeir har erfaring med store maskiner på trange plasser.

Inn i Spania
I Spania hadde Sissel og Torgeir planlagt å overnatte på en fin plass ved stranden i Mataró like nord for Barcelona. Men flere kilometer med kø ødela den planen så de overnattet i stedet på en rasteplass nær Tarragona. Den lå nær motorveien og det ble dårlig med søvn. Det ble derfor en tidlig start for siste etappe fram til Xabia.
– Noen venner av oss har kjøpt et hus her og hadde invitert oss til å stå på gårdsplassen hos dem noen dager. +26 grader og iskald øl ble en god velkomst her.

Middelhavet blir en nær nabo de kommende månedene. Foto: Sissel og Torgeir Solem

– Vi hadde planlagt å se oss om på campingplasser og bobilparkeringer i Denia- og Calpe-området. Våre venner kunne imidlertid anbefale en plass midt i Xabia. Den hadde de selv benyttet i sommer mens de ventet på å overta huset, forteller Solem.
– Etter en kikk på plassen bestemte vi oss for å bli her i vinter. Sanitæranlegget er veldig rent og ordentlig. Folk er hyggelige og imøtekommende og prisen er ok, 12,75 euro per døgn med alt inkludert unntatt vask/tørk og wi-fi, forteller Solem.

Nå sitter de ute og koser seg i sommerklær på Camping El Naranjal om kveldene. Sissel er plaget av slitasjegikt, men allerede etter en uke her nede er hun nesten smertefri. Her blir de i tre måneder før turen går østover i Europa. Det håper vi å høre mer om i februar.

Solem forteller at i ”trailerfart” har drivstoff-forbruket nedover vært på 1,1 liter/mil. Det er vel ikke så galt på en så stor bil?

Del dette med andre:

  3 comments for “Flyttet inn i bobilen

  1. Spennende prosjekt, og artig at dere trives med dette! 🙂
    Vi ligger nå på camping La Marina, ved Elche – like sør for Alicante. Trivelig her også! 🙂

  2. Hei

    Det ble ingen bobiltur til Budapest, vi kjøpte oss likegodt et Mobilt Hjem på Camping el Naranjal. Så vi kjørte KarlsVogna hjem til Trøndelag og brukt den som hjem i Norge når vi var der på sommeren. Og reiste rundt å besøkte slekt og venner, fint med eget hjem når man besøker folk. Vi har senere rett og slett flyttet permanent til Xabia og trives som spanske innbyggere.

    Mvh
    Torgeir Solem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *