Flott på vei til Mosel

Her er det velpleiet plen av fast kvalitet. Foto: Knut Randem.

Her er det velpleiet plen av fast kvalitet. Foto: Knut Randem.

Noen kilometer fra A1 omtrent halvveis mellom Puttgarden og Koblenz eller for å si mellom Köln og Bremen ligger bobilparkeringen i båthavna Yachthafen Fuestrup ved Greven. På grunn av sin plassering er den et perfekt sted å stoppe for overnatting på vei til for eksempel Mosel, Rhinen eller om du skal enda lenger.

Første rekke mot kanalen er populær og kan ikke reserveres. Foto: Knut Randem.

Første rekke mot kanalen er populær og kan ikke reserveres. Foto: Knut Randem.

Plassen ligger vakkert til ved Dortmund-Ems-kanal. Dersom du er heldig får du plass i første rekke mot kanalen. Dette er en førsteklasses bobilparkering, som er åpen hele året.

Plassen har det den trenger, dusj, toalett, rent vann, tømming av spillvann og ikke mindre enn to tømmesteder for toalett. Å fylle vann koster 50 cent for 50 liter. Dusj koster 1 euro og vaskemaskin eller tørketrommel koster 50 cent.

Bobilparkeringen ligger på det som kan se ut som en øy i elva, men det er det ikke. På den samme “øya” ligger også båthavna. Selv om bobilparkeringen ligger et tre kilometer fra nærmeste tettsted er det en restaurant like utenfor porten.

"Øya". Klikk for større kart. Foto: Knut Randem.

“Øya”. Klikk for større kart. Foto: Knut Randem.

Plassen er flat og parkeringen er på gress. Prisen er hyggelige 9,50 euro og 250 euro for strøm. Ekstra hyggelig er det å kunne bestille brødvarer som utleveres hos havnebetjenten neste morgen. En kolonialbil kommer innom plassen på hverdager. Ellers er det tre kilometer til butikker. En strekning som er enkel å sykle.

Ved ankomst kjører du inn og finner deg en plass. Deretter går du til resepsjonshuset og registrerer deg. Resepsjonen er åpen for registrering kl 18 til 19 på hverdager og kl 10 til 11 i helgene. Det er ikke mulig å reservere plass i første rekke mot kanalen eller i de lange høytidshelgene. Ellers skal det være mulig å reservere plass her.

 

Plassens hjemmeside finner du her.

Ketil Edvardsen, 2012/Bobilverden 2013

Del dette med andre:

  5 comments for “Flott på vei til Mosel

  1. Vil også anbefale plassen, har vært der mange ganger, men vil advare om resturanten i båthavna. Vi har spist der flere ganger, men er blitt lurt eller forsøkt å bli lurt omtrent hver gang vi har besøkt den. Stadig er det blitt påført ting på regninga som vi ikke har bestilt, og de har påstått at vi har fått dette. KJELTRINGER !!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *