Flere bobilplasser langs Göta kanal

Kaffeteriet og bobilplassen i Borensberg. Foto: Niclas Albinsson.

Kaffeteriet og bobilplassen i Borensberg. Foto: Niclas Albinsson.

Før årets sesong øker antallet bobilplasser langs Göta kanal. To plasser utvides og i øst skal en helt ny bobilplass stå ferdig til midtsommer.

Oppdatert: Bobilplassen i Söderköping åpnet til midtsommer. Foto: Kanalbolaget.

Bobilplassen i Söderköping. Foto: Kanalbolaget.

De populære bobilplassene i Borensberg og Hajtorp utvides med plass til flere bobiler. Øst for slusene i Söderköping arbeides det for fullt med å få på plass en nye bobilplass innen midtsommer (St Hans).
Den nye bobilplassen ligger helt inntil kanalen og får 22 plasser. Kanalselskapet mener dette skal bli et godt supplement til de øvrige bobilplassene i området. Bobilplassen blir liggende om lag 500 meter fra byens sentrum, slusen og servicebygget med toalett, dusj og tømming. Denne plassen skal drives av kanalselskapet og vil koste kr 185/døgn.

Slusene i Söderköping. Foto: Stefan Nordkvist.

Slusene i Söderköping. Foto: Stefan Nordkvist.

Göta kanals administrerende direktør, Anders Donlau mener bobilplassen i Söderköping blir en viktig utvidelse både for kanalselskapet og for tilbudet langs kanalen.
– Göta kanal har blitt et viktig reisemål for bobilister, sier Donlau. Han tror det kommer av at mange bobilreisende er tidligere båteiere.
– Vi må øke tilgangen for alle og møte de besøkende på flere måter enn bare på kanalen.

Bobilplassen i Borensberg ble i fjor kåret til årets bobilplass av et svensk caravanmagasins lesere. Det mener Donlau har økt interessen og antallet tilreisende.

– De ti nye plassene i Borensberg plasseres lengst ute på piren mot kanalen. Bobilplassene har gitt oss en lengre sesong. Dette gir oss en mulighet til å tilfresstille etterspørselen, sier Catharina Rodling som driver bobilplassen i Borensberg.

Langs Göta kanal har det etter hvert blitt 15 bobilplasser fra Sjötorp i øst til Mem i øst.

Les også: 12 bobilplasser langs Göta kanal

Del dette med andre:

  1 comment for “Flere bobilplasser langs Göta kanal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *