Nye regler for kjæledyr på reise

Fra 1. juni 2016 gjelder nye regler for å reise med kjæledyr. De viktigste endringene er at det blir tillatt å ha med seg fugler, kaniner og gnager på reise. Det kommer også nye pass til hund, katt og ilder. 

Du trenger ikke å bytte ut dyrets gamle pass dersom dette er utstedt før 1. juni 2016. Du får ikke lenger unntak fra kravet om ID-merking og pass for katter og ildere som reiser mellom Sverige og Norge, så husk å få ordnet med dette før du drar.

Gjelder kun inn i Norge
Reglene gjelder for for å ta med seg kjæledyr inn til Norge. Når du drar ut av Norge må du sjekke hvilke regler som gjelder i landet du skal besøke, melder Mattilsynet.
Du må derfor sjekke nettsidene til veterinærmyndighetene i landet du skal til.

– Hvis dyret ditt mangler vaksiner eller dokumentasjon kan du risikere å måtte betale for et svært kostbart karanteneopphold. I enkelte tilfeller har vi heller ingen andre valg enn å avlive dyret ditt, skriver Mattilsynet i et nyhetsbrev.

Les også: Hund over grensa? Nå kommer nye regler (2013)

Del dette med andre:

  4 comments for “Nye regler for kjæledyr på reise

  1. Når hund er ID merket og passet er 3 år gammelt gjelder det da eller må en ha nytt pass

  2. Hvis jeg kjører en svipptur innom Sverige i Sommer med hund,hva må jeg huske,ha i orden når det gjelder hunden? Vaksine Hvilken?,må den være ID merket?osv.

    • Hunden må ha ormekur, kostet meg 6000 og 24 timer i karatene sist sommer. hadde pass, men vett mente jeg ikke trengte noen vaksine. Sur avslutting på en fin sommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *