First camp rykker inn i Norge

Skandinavias største campingkjede, First Camp, gjør nå sitt første oppkjøp i Norge. Kjeden har allerede 58 destinasjoner i Sverige og Danmark.

Nordsjø i Telemark blir First camps første norske campingplass. Foto: First camp.

First Camp kjøper nå Norsjø Ferieland i Telemark og har allerede et sterkt forhold til Norge, gjennom titusenvis av norske campere som camper på First Camps svenske og danske destinasjoner hvert år, skriver selskapet i en pressemelding. I tillegg har selskapets hovedeier, Norvestor, base i Norge.

– Vi har sett på det norske markedet en stund, og det føles godt at Norge nå er vårt tredje land. Norske campere er allerede en viktig målgruppe for oss, og nå kan vi tilby dem et First Camp-alternativ selv hjemme. Dette er vårt første skritt mot å bli en stor campingkjede også i Norge, sier First Camps konsernsjef Johan Söör.

First Camp har ambisjoner om å vokse sterkt i Norge de neste årene og har som mål å ha et dusin destinasjoner i Norge innen tre til fem år.

– Det blir stadig viktigere i campingbransjen å ha en stor online bestillingskanal, og First Camps nettside er allerede den største bestillingskanalen for camping og hytteinnkvartering i Skandinavia. Takket være denne sterke posisjonen og First Camps velkjente merkevare, kan nye gjester finne veien til campingplassene vi kjøper, sier Ola Bååth, investeringssjef i First Camp.

Norsjø Ferieland, som nå er under anskaffelse, har 260 campingplasser, 32 hytter, restaurant og Norges eneste wakeboard zipline-bane, der også VM har blitt arrangert.

First Camp overtartar campingplassen i februar. Nåværende eiere, Vebjørn Hagen og Marita Veum, vil fortsette å jobbe i First Camp.

First Camp har vokst med rekordrate de siste årene, fra SEK 120 millioner og 20 destinasjoner i Sverige, til nå å ha 59 destinasjoner i Sverige, Danmark og Norge. Oppkjøpet av Norsjø Ferieland og andre oppkjøp de siste månedene gir selskapet en samlet årlig omsetning på over 900 millioner svenske kroner.

Tekst: Redaksjonen

Les også: Campingkjempe vokser videre

Del dette med andre:

  1 comment for “First camp rykker inn i Norge

  1. Ni kan ju bara hoppas att de inte tar med den ide´ om prissättning som de har börjat med i Sverige. Nämligen att ju mindre antal lediga platser de har på campingen och speciellt om du stannar spontant samma dag så kan priserna helt plötsligt stiga med 300-400%…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *