Planlegger du Finnmark i sommer, kan Arctic Race gi deg en ekstra opplevelse

Planlegger du sommeren 2023 med en bobiltur lengst nord i landet? Finnmark er spektakulært uansett, men her får du enda en grunn til å reise dit – om du venter til august.

Sykkelløpet Arctic Race of Norway gir deg en ekstra grunn til å legge Finnmarks-ferien til august.

I 2023 har sykkelløpet Arctic Race of Norway 10-årsjubileum. I jubileumsåret skal rittet gå fra Kautokeino til Nordkapp, og daglig leder Knut-Eirik Dybdal gleder seg til å bringe noen av verdens beste syklister tilbake til Finnmark.

– Vi har tidligere hatt noen fantastiske opplevelser i Finnmark, og i år gleder vi oss til å involvere to nye kommuner, Kautokeino og Måsøy, i rittet. Første etappe fra Kautokeino til Alta, bringer oss inn på Finnmarksvidda og det som regnes som et kulturelt hovedsete for det nordsamiske området.

– Vegen ut mot Havøysund i Måsøy kommune på tredje etappe, er rå og dramatisk med klippelandskap ut mot Nordishavet. I tillegg skal vi til Hammerfest og Nordkapp. Det er steder vi har gode minner fra, og vi ser frem til å avslutte jubileumsutgaven av verdens nordligste etapperitt på sykkel, ved Europas nordligste punkt, sier Dybdal i en pressemelding.

Brutale utfordringer
De sportslige utfordringene og prestasjonene under Arctic Race of Norway er godt kjent og respektert i de internasjonale sykkelmiljøene. Hvert år kommer noen av verdens beste syklister til Norge for å bryne seg på løyper som ikke bare ser flotte ut på TV, men som også gir noen reelle sportslige utfordringer.

Thor Hushovd var første sammenlagtvinner av Arctic Race of Norway. Han er nå ambassadør for sykkelrittet. Hushovd mener det meste tyder på en veldig åpen konkurranse om sammenlagtseieren, og at både en sprinter med gode klatrebein, og en typisk eksplosiv klatrer, kan vinne.

– Flere av rytterne kommer nok til å se en mulighet til å dra dette i land. Det er bra for underholdningsverdien og fører ofte til et offensivt ritt med mange angrep, sier Hushovd. Han tror avslutningen på jubileumsutgaven av sykkelrittet kan bli episk.

De fire etappene:
Torsdag 17 august: 1. etappe, Kautokeino-Alta (171 km)
Fredag 18 august: 2. etappe, Alta-Hammerfest (153 km)
Lørdag 19 august: 3. etappe, Hammerfest-Havøysund (167km)
Søndag 20 august: 4. etappe, Kvalsund-Nordkapp (171km)
Målgang på fjerde etappe er på Nordkapplatået.

Folkefest
Dybdal gleder seg til å være en del av folkefesten som stelles i stand rundt sykkelrittet.

– Vi vet at arrangementet skaper økonomiske ringvirkninger i Nord-Norge, men folkefesten rundt syklistene er minst like viktig. Gjennom den skaper vi felles opplevelser, tilhørighet, samhørighet og stolthet rundt det vi har å by på. All den positive galskapen folk finner på langs løypa er også viktig for TV-bildene som går verden rundt. Jeg gleder meg til at vi sammen skal formidle alt det flotte denne regionen har å by på, sier Dybdal.

I bobil finner du deg en plass langs løypa, det er gjerne litt unntakstilstand under slike arrangementer, eller blir en del av folkefesten ved start og målgang på de enkelte etappene.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *