Ferda overtar Vest Caravan

Vest Caravan anlegg i Fjell kommune. Foto: pressemelding.

Vest Caravan AS i Fjell kommune i Hordaland går inn i Ferda-kjeden, og blir den tiende forhandleren som melder overgang til den forholdsvis nyetablerte grupperingen.

– Vestlandet er en viktig landsdel for vår bransje, med stor omsetning av bobiler og campingvogner. Derfor ønsker vi å være representert i Hordaland, sier Bengt Heggertveit, konsernsjef i Ferda i en pressemelding i dag.

Vest Caravan ble etablert i 2007, og har inntil nå vært et datterselskap i Telle Gruppen AS. Salgslokalene og tilhørende verksted ligger i Tellnes Næringspark i Fjell, vest for Bergen.

– Salg av bobiler og campingvogner er en aktivitet som ikke er beslektet med den øvrige virksomheten vår. Økt aktivitet innen boligproduksjon, eiendomsutvikling og byggevarehandel gjør at vi har besluttet å konsentrere innsatsen om slike kjerneområder, sier Per-Atle Tellnes, adm. direktør i Telle Gruppen.

Han legger også vekt på at den valgte løsningen ble vurdert som den beste for de ansatte, og at den gir kontinuitet for kundene ved at virksomheten skal drives videre fra samme sted.

Varsler flere oppkjøp
– Vest Caravan får en seriøs og kompetent eier, som også ligger i front med hensyn til den strukturendringen som er i gang innen caravanbransjen, med færre og større aktører, sier Tellnes.

Vår posisjon blir nå ytterligere styrket. Med kjededannelsen startet vi også det som trolig vil bli en langsiktig strukturendring i bobil- og caravanbransjen, etter samme mønster som vi har sett i bilbransjen, mener Heggertveit.

Han varsler at det vil komme flere oppkjøp i tiden fremover, og at målet for Ferda er å bli ledende i hele Norden.

Ferda eies av Adolfsen Group og de tidligere eierne av Sørlandets Caravansenter, som gikk inn i kjeden allerede ved oppstarten i fjor høst.

Redaksjonen, basert på pressemelding

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *