Nok en sommer uten løsning for bobiler

Altaposten kunne i går fortelle om parkeringssituasjonen for bobiler. Foto: Faksimile av Altaposten.no

Alta går inn i nok en sommer uten en parkeringsløsning for bobiler. Fjorårets midlertidige løsning fortsetter i år.

På parkeringsplassen P7 mellom Amfi og Kiwi ble det i fjor sommer åpnet for dagparkering av bobiler. Hovedutvalgsleder Otto Erik Aas (SV) har vært opptatt av å finne en løsning for bobilturistene, som tidvis har klaget på fasilitetene, skriver Altaposten.

Det er spesielt i perioden mai til september Alta merker stor tilstrømning til byen og kjøpesentrene her.

På grunn av bobilenes størrelse kan det være utfordrende å finne parkering som er i umiddelbar nærhet av sentrum, da parkeringsplasser og parkeringslommene ikke er ment for biler som er større enn vanlige personbiler, påpeker parkeringssjef Jon-Vegar Nilsen overfor avisa. Det er han som har ansvaret for å lage et forslag til løsning for politikerne.

Romslig praktisering
Nilsen sier til avisa at om en bobil ikke får alle fire hjulene innenfor en parkeringslomme, praktiserer de det slik at de kan benytte seg av to parkeringslommer til prisen av en. Før årets høysesong vil det bli skiltet bedre for å veilede bobilistene til den ønskede parkeringsplassen P7.

I Nilsens saksframlegg til politikerne åpnes det i følge avisa også for en langsiktig løsning med et parkeringsområde for bobiler hvor det også vurderes å anlegge tømmestasjon. I dag må det tømmes på campingplasser i området eller hos Boreal.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Nok en sommer uten løsning for bobiler

  1. Dette er en falitterklæring for bilbyen Alta. Det er det også når det ikke finnes en oppstillingsplass for bobiler nær sentrum. Se til Hammerfest, de har klart det helt utmerket. Alta ønsker jo å være den moderne bilbyen i Finnmark, men her ligger dere langt bak. Med parkering på campingplass er det alt for langt å ta seg til «byen» så da fortetter vi så gjerne til Hammerfest hvor vi kan parkere midt i byen.

  2. Alta kommune bekjentgjør på glanset papir at de satser på turisme, men kommunen legger ikke «to pinner i kors» for å å ha en infrastruktur som gjør at det stadig økende antall ser det praktis mulig å stppe opp det. Det kan synes som om kommunens administrasjon og politikere ikke har skjønt hva bobilturisme er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *