Likevel ingen messecamp på Lillestrøm – håp om alternativ løsning

Messegeneral Konrad Sel kan likevel ikke tilby messecamp utenfor hallene på Lillestrøm. Arkivfoto: Knut Randem.

I midten av mars kom beskjeden om at det ikke blir messecamp på Hellerudsletta i forbindelse med Caravanmessen på Lillestrøm. Arrangørene kunne da varte opp med 150 – 200 “trøsteplasser” utenfor messehallen. Nå er den beslutningen omgjort.

Det er kravene til sikkerhetsavstand mellom enhetene som gjør at det blir for få plasser utenfor messehallen. Arrangøren vil derfor bruke dem til ordinær besøksparkering.

– På grunn av avstandsregler mellom hver ekvipasje krever det et enormt stort området for å få plass til over 500 enheter slik vi hadde det på Hellerudsletta. Vi var offensive i vinter og trodde vi kunne få plass til over 150-200 enheter utenfor Norges Varemesse, men etter nærmere analyser er vi nede på 100-120 enheter, det vil si kun 200-240 mennesker totalt, sier messegeneral Konrad Sel i en pressemelding i dag.

NBCC avdeling Romerike, som gjennomfører messecampen, og Caravanmessen har begge kommet fram til at dette ikke er hensiktsmessig.
– Å gjøre beslag på et så stort området for kun 200-240 personer blir urimelig, uforholdsmessig mye ekstraarbeid, ingen økonomi og vil i tillegg ramme flere tusen dagsbesøkende og parkering for disse, sier Sel.

– Vi har fått flere spennende tips om andre områder og jobber konkret med to steder. De vil vi analysere nøye straks snø og underlag er klart for befaring. I tillegg jobber vi med Skedsmo kommune om de har ideer som kan være egnet til formålet, sier Bjørn Kværne, en av ildsjelene fra NBCCs side.

– Vi beklage at vi må trekke tidligere informasjon om messecamp utenfor Norges Varemesse, men vi vil jobbe hardt med å se på om vi får til noe annet i år. Vi håper på en endelig beslutning på dette i løpet av mai eller begynnelsen av juni.

– Det betyr at vi opprettholder alle parkeringsplasser rundt Norges Varemesse som før, noe vi vet er en stor fordel for de aller fleste besøkende, avslutter Konrad Sel.

Det er bygget hotell på Hellerudsletta, og i følge Sel har eierne av Hellerudsletta femdoblet leieprisen i år. Det er årsaken til at det arbeides med alternative løsninger.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *