Fant løsning på strømprisen, holder åpent i vinter

Campingplassen stengte på grunn av strømprisen for et år siden. I år har de funnet en løsning for å holde åpent gjennom vinteren. Samtidig har overnattingsprisen gått ned.

Haraldshaugen ligger flott til ut mot havet. Arkivfoto: Knut Randem.

Haraldshaugen camping i Haugesund har funnet løsningen som gjør at de kan holde plassen åpen i vinter. For de som kan beherske strømforbruket sitt, betyr det at prisen også går ned.

Daglig leder John Arne Waage har erfaring med at ikke alle greier å ha et behersket strømforbruk uten gode insentiver. Enkelte kunder har nemlig brukt så mye som 70 kWt på et døgn. Da blir det ikke noe igjen på bunnlinjen om strømmen er inkludert.

Startet for fire år siden
Dagens løsning for strøm henger sammen med et arbeid campingplassen startet opp for fire år siden. De ville frigjøre lønnskostnader fra resepsjonen og heller bruke tid på plassen.
– Også vår bransje må ta del i den teknologiske utviklingen og se etter måter å spare penger, sier Waage.

I fjor høst lå løsningen på mange måter klar. Inn- og utsjekking skal være helautomatisk. Kunden bestiller plassen på forhånd og et system for skiltgjenkjenning åpner bommen ved ankomst. Plassnummer og informasjon er delt i bestillingsfasen.

Riksmonumentet er nærmeste nabo til campingplassen. Foto: Knut Randem.

Det har ikke vært noe poeng at det skal bestilles i god tid. Bestillingen kan like gjerne gjøres like utenfor bommen. Kall det gjerne selvbetjent innsjekking.

– At du bestiller på nett blir premiert med 10 prosent rabatt. Om du laster ned vår gratis app og bestiller med den får du 20 prosent rabatt, forteller Waage.
– Vi var veldig spente på hvordan spesielt utlendingene skulle ta dette i mot, men i sommer benyttet hele 35 prosent av de besøkende appen for å bestille oppholdet.

Måtte tenke nytt om strøm
Sesongprisen fra november skulle vært 350 kroner, men når enkelte bruker så mye som 70 kWt i døgnet sier det seg selv at det ikke går rundt. Løsningen ble å sette ned prisen med 100 kroner og å ta betalt for strømmen.

– Vi har bygd om en del strømstolper for aktivering og betaling av strøm direkte på stolpene. Til det bruker vi et system som heter PowerPay, forteller Waage.

For å kjøpe strøm må man ha en egen app. På stolpen scanner du QR-koden og aktiverer strømmen. Den prisen du får står fast til du logger ut igjen. Her kan du bruke så mye eller lite strøm du vil. Prisen vil følge svingningene i markedet og du vil kunne velge mellom 10 og 16A. Prisen du betaler for strømmen vil foruten strøm inneholde avgifter, nettleie, moms og et påslag for drift og investering i systemet.

– Vi håper vår nye prisstrategi også kan tiltrekke seg de som helst fricamper på grunn av prisen. Her velger du nemlig om du vil bruke strøm og hvor lenge du vil bruke den.

Det har vært leveringsproblemer og kaos i hele Europa, forteller Waage, men i dag kunne de komme ut med løsningen sin. Den ble delt i et innlegg på Facebook i formiddag.

Waage medgir at det har vært en dyr investering. Foreløpig er den gjennomført i to av feltene på plassen. (Oppdatert 02.11.22: PowerPay opplyser at pris på en ny stolpe er ca 20 000 kroner og et oppgraderingssett ca 9 000 kroner. Tidligere prisinformasjon her er slettet.).

Deler av plassen er nå utviklet til den nye strømhverdagen. Arkivfoto: Knut Randem.

I vinter blir resepsjonen stengt. Toaletter, vannfylling og tømming blir åpent som vanlig, men dusj blir stengt.
– Det skjedde noen under pandemien. Folk begynte å bli mye flinkere til å bruke fasilitetene i bobilene. For å holde renholdskostnadene nede stenger vi derfor dusjene i vinter.

– De som bestiller gjennom vår egen app får overnattingen for 200 kroner i vinter, sier Waage.
Og strømmen, den velger du selv om eller hvor mye du vil bruke av.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Stor interesse for strøm etter forbruk

Del dette med andre:

  5 comments for “Fant løsning på strømprisen, holder åpent i vinter

  1. Høres spennende ut, men litt kjipt at det er app-basert og dermed begrenset til Google- eller Apple-telefoner. Det er ikke mulig å få til et plattformuavhengig grensesnitt da, slik at alle kan benytte seg av det? Nett-bestilling er allerede på plass ser jeg, selv om rabatten der er lavere.

    Hvordan er det mulig å bruke 70 kWh på ett døgn med bobil, det er jo mer enn jeg selv bruker i huset hjemme midtvinters..!? For øvrig heter det vel insentiver og ikke intensiver..? 😉

  2. Hei, hva koster strømmen pr. Kilowatt? er det forskjell i pris om jeg velger 10 eller 16 amp. uttak?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *