Europas beste campingplasser?

Danske DCU har ikke bare kåret de beste danske campingplassene og bobilplassene, men også de beste campingplassene i nabolandene og lenger sør i Europa.

Oasen Rømø har en høy stjerne som bobilplass, men ble i kåringen slått av to campingplasser med eget tilbud til bobiler. Foto: Knut Randem.

Søndag ble danskenes syn på europeiske campingplasser avslørt fra scenen på messa Ferie for Alle i Herning. Kåringen arrangeres av DCU (Dansk Camping Union).

Det er danske campere som hvert år nominerer og kårer vinnere i 16 kategorier. Kategoriene spenner fra beste aktiviteter til ro, service og fasiliteter mm.

Totalvurderingene
I kategorien beste danske bobilplass gikk Sandskær strandcamping i Aabenraa til topps. De ble fulgt av Western camp, Oasen Rømø, Hummingen camping og Gl. Klitgaard camping på de neste plassene.

Ellers dreier det seg mest om campingplasser og deres tilbud. I kategoriene for samlet vurdering av campingplassene ble Ribe camping kåret til den beste danske campingplassen med Hillerød camping, Hvidbjerg Strand camping, Mariager camping og Grenaa Strand camping på de neste plassene.

I Nord-Europa utenfor Danmark gikk svenske Visby Strand camping på Gotland til topps. Thorshavn camping på Færøyene tok andreplassen foran de norske campingplassene Lærdal ferie og fritidspark og Topcamp feriepark Hallingdal. Svenske Daftö resort kom på femteplass.

I kategorien beste campingplass i Mellom-Europa ble det mye tysk med Camping Lüneburger Heide på topp, fulgt av Campingpark Sonneneck, Camping und Gasthaus Spiegelburg og Camping Bad Karlshafen foran østerrikske Camping Natürlich Hell Natur.

I kategorien Syd-Europa gikk franske Camping Parc Nature l’ Ardechois av med seieren foran Porto Sole i Kroatia, Vela Blu Camping Village i Italia, Playa Montroig Camping Resort i Spania og Yelloh! Village Turistcampo i Portugal.

DCU er en interesseorganisasjon som skal ivareta danske camperes interesser. Organisasjonen driver selv 20 campingplasser i Danmark, men ingen av disse var blant vinnerne.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Kilde: DCU

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *