Enige om bobiler

Forslagene fra Arbeiderpartiet om likebehandling av bobiler ble i dag behandlet i Stortinget. Kjell-Idar Juvik var deres talsperson i debatten. Foto: Skjermdump Stortingets nett-TV.

Forslagene fra Arbeiderpartiet om likebehandling av bobiler ble i dag behandlet i Stortinget. Kjell-Idar Juvik var deres talsperson i debatten. Foto: Skjermdump Stortingets nett-TV.

Dagens debatt om bobiler i Stortinget forløp slik de fleste antakelig hadde ventet. Regjeringspartiene og deres støttepartier viste til arbeidet som pågår i Samferdselsdepartementet mens Ap og Sp ville ha klare vedtak nå.

Saksordfører Roy Steffensen (Frp) framhevet at det var enighet i Stortinget om de punktene Arbeiderpartiets representanter har lagt fram forslag om. Det var disse forslagene som ble behandlet i Stortinget i dag.
Steffensen framhevet at forslagene om periodisk kjøretøykontroll (PKK), bompenger, fergepriser og fartsgrenser må gjennom tidkrevende prosesser.
– Ingenting var gjort da vi kom i regjering og forslagene fra Ap kan oppfattes som en begrensende instruks til ministeren.
Endringene må også gjelde andre typer kjøretøy i samme situasjon, mente Steffensen. Han mente også det var merkelig at Arbeiderpartiet først reagerte da de fikk en henvendelse fra en av sine tillitsvalgte.
Arbeiderpartiets Kjell-Idar Juvik sa i sitt innlegg at det er viktig å vise at vi ønsker bobilturismen velkommen. Han hadde stilt spørsmål til statsråden i fjor høst om PKK ettersom det var den problemstillingen som ble tatt opp lokalt. Deretter har Ap hatt møter med Norsk Bobilforening og Norsk Bobil- og Caravanforening. Det var disse møtene som munnet ut i de fem forslagene, fortalte han.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen kunne ikke si når forslagene blir gjennomført, men lovte at de blir det. Foto: Skjermdump Stortingets nett-TV.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen kunne ikke si når forslagene blir gjennomført, men lovte at de blir det. Foto: Skjermdump Stortingets nett-TV.

Frp har ved to anledninger i 2011 og 2013 spurt i Stortinget om PKK og har fått til svar at det var mulighet for skjerping av reglene gjennom EUs regelverk.
Ap ble kritisert for at de ikke hadde gjennomført eller påbegynt noe arbeid om de aktuelle forslagene mens de var i posisjon.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen syntes det var flott at Stortinget er enige om disse spørsmålene. Også han kritiserte manglende initiativ mens Arbeiderpartiet var i regjering. Han mente forslagene fra Ap var unødvendig når arbeidet pågår i departementet, men unngikk å svare på Juviks spørsmål om når han hadde sendt utredningsbestillingen til Vegdirektoratet.

Ministeren presiserte at forslagene blir gjennomført slik at det blir likebehandling av bobiler over og under 3500 kg. Han ga ingen dato for gjennomføring, men viste til at det ikke er nødvendig å komme tilbake til Stortinget. Det holder å gjøre endringer i forskrifter.

Ved votering ble det vedtatt at forslaget vedlegges protokollen.

Se debatten fra Stortingets nett-TV her:

Del dette med andre:

  2 comments for “Enige om bobiler

  1. Det er ikke verd AP soler seg i lys av dette , det hadde ikke blitt med annet prat med bare dem.

  2. Flott at Ap har trigget Frp. Nå blir det litt fart i sakene om ikke samferdselsministeren skal trekke ut og få maksimal ære på «passende» tidspunkter. Lever nå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *