Engler og syndere i bobil

Saint & sinners i VW Crafter-utgave. Foto: Knut Randem.

Med friske farger symboliseres navnet på den nye bobilfamilien fra Knaus Tabbert. På CMT-messa i Stuttgart viser produsenten for første gang fram en bobil basert på nye VW Crafter.

Knaus Saint & sinner på VW Crafter er foreløpig en konseptstudie, men på verdenspremieren i Stuttgart viser de også det samme konseptet i en Fiat Ducato. Fiat-versjonen er klar for bestilling nå, mens VW-versjonen blir lansert i markedet i mars.

– Kan kjærlighet være en synd? spør administrerende direktør Wolfgang Speck i Knaus og viser til at begge utgavene er ondsinnet vakre.
Det siste vil det sikkert bli diskusjoner om, men Knaus er overbevist om at de velutstyrte modellene vil bli godt mottatt

Speck sier at Knaus er den første store produsenten av bobiler som har gjort en vellykket forvandling av nye VW Crafter fra et nyttekjøretøy til en bobil.
Den utvendige to-delte designet i rødt og hvitt skal være inspirert av klassiske VW.
Modellen er basert på Crafter 35 og vil være ca 6 meter lang. Den vil ha en totalvekt på 3500 kg som Knaus mener vil gi en solid lasteevne. Motoren er fire-sylindret og gir 140 hk på forhjulene. Motoren tilfredsstiller kravene i Euro 6. Av andre fasiliteter kan nevnes kjørebanealarm og sidevindsstabilisator. Dobbeltsenga på bak er 144 cm bred.

I Ducato-utgave vil Saint & sinner blir levert med to grunnriss. Den ene med seng som kan slås opp slik at gulvplassen under dobbelstsenga bak kan utnyttes også i høyden.
Ducatoen med to brede enkeltsenger bak er 636 cm lang og har en lasteevne på 440 kg. Tilsvarende data er ikke oppgitt for VW-utgaven.

Du får en foreløpig titt på både VW- og Fiat-versjonene i filmen under.

.

Del dette med andre:

  1 comment for “Engler og syndere i bobil

  1. Vet ikke helt hvorfor, men ved første blikk fikk jeg litt litt mer følelse av “ambulanse” enn Engler & Syndere …
    Ellers er det jo fint å se at WV er på banen, men det skulle vel være mulig å bygge bobiler på LT, dvs., nå er det vel det som kommer under MAN merket, eller rettere sagt, “små-MAN” chassis også?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *