Bobil på Opel fra ny produsent

Womondo Momento. Foto: Knut Randem.

Ny bobilprodusent begynner med fire modeller på Opel Movano. Det er en sjeldenhet, som vi gjerne gir oppmerksomhet, selv om det kanskje vil ta litt tid før de blir representert i Norden.

Det er firmaet Womondo, som på CMT-messa i Stuttgart, lanserer sine fire modeller; Primo, Momento, Grando og Agilo. Den sistnevnte blir en modell spesielt beregnet på brukere av rullestol.

De tre første er utstilt i Stuttgart denne uka, men de som bestiller dem får neppe noen bobil før i juli-august, fortalte administrerende direktør Maik Siebrecht under sin presentasjon. De har ytterligere en modell på planleggingsstadiet, men røper intet om den nå.

– Vi er et ungt og dynamisk firma som vil lage kvalitet. Hver kunde skal kunne sette sammen sine egen bobil, sa Siebrecht, Men om dette strekker seg utover valg av materialer og farger var noe uklart.

Alt for å spare plass i lille Primo. Foto: Knut Randem.

Den minste modellen, Primo er bare 554 cm lang. Dette er bobilen for en til to personer som lager lite mat selv – eller som er flinke til å klare seg med et kokebluss i kombinasjon med en grill ute. For å spare benkeplass kan det ene kokeblusset den har vippes ned i oppvaskkummen. Bordløsningen er også av det kreative slaget, men for høy til at det egner seg til annet enn brødskiver. Bordet hviler på dasjbordet og henger i en stropp fra taket. Annen mat bør derfor spises utendørs og da gjerne under markisa.

Lille Womondo Primo har et temmelig utradisjonelt spisebord. Foto: Knut Randem.

Momento er 619 cm lang og gir noe bedre plass og spisebordet er fast, men Bobilverdens utsendte er noe usikker på om denne kan registreres for fire personer i Norge. Sengeplassen(e) i salongen blir trolig for korte for norsk regelverk.
Modellen Agilo for rullestolbrukere har den samme lengden, men registreres for to personer. Siebrecht forteller at innredningen blir utført slik at en person i rullestol skal kunne greie seg alene i denne bobilen. Denne modellen var imidlertid ikke utstilt i Stuttgart. Vi har derfor ikke kunnet bedømme innredningen. Se produsentens foto nederst på siden.

Grunnrissene for de fire modellene fra Womondo.

Grando med sine 685 cm gir rikelig plass til fire personer i dobbel køyeseng (se video under). Alle modellene har et kjøleskap på 70 liter og plass til to store gassflasker. Unntaket er Primo, som har små gassflasker og 40 liter mindre ferskvannstank enn de større, som har 120 liters tank. Dette ser ut til å være en utmerket modell for inntil fire personer.
Den nederste senga i Momento og Grando kan slås opp slik at det blir plass til for eksempel sykler i bagasjerommet.

Oppvarmingen gjøres med Truma 4CP og bobilene skal egne seg for vinterbruk, opplyser Womondo.

Modellene baserer seg på Opel Movano L2 H2, L3 H2 og L4 H3. De leveres i flere motorytelser opp til 170 hk. Bredden på modellene er hele 247 cm.

Det skal bli interessant å se om bruken av Opel Movano som bobil kan spre seg til andre bobilprodusenter. I filmen under gir vi deg et kjapt inntrykk av den største modellen, Womondo Grando.

Størstemann, Grando, har to solide dobbeltsenger i køye. Foto: Knut Randem.

Interiøret i Womondo Agilo. Ved sidedøren er det montert rullestolheis. Foto: Womondo.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *