Endelig er ombyggingen ferdig på to viktige fergeleier på E6 Bognes–Skarberget og Drag–Kjøpsvik

Etter lengre tids byggeaktivitet på fergeleiene, er ventetiden endelig over. I løpet av onsdag 1. mars, åpnes de nye servicebyggene, slik at reisende kan sitte varmt og tørt mens de venter på fergen. Fergeleiene har i perioder vært stengt vekselvis.

Forbedret tilbud på fergeleier. Store vindusflater gir god oversikt over kaiområdet. Foto: Statens vegvesen

Fergesambandet Bognes–Skarberget på E6 og Drag–Kjøpsvik på rv. 827, krysser begge over Tysfjorden i Nordland. Som et ledd i det grønne skiftet, skal Statens vegvesen sette inn nullutslippsferger i begge samband, og har siden august 2021 gjennomført en del tilretteleggende arbeid på fergeleiene i den forbindelse.

Ombygde fergeleier og nye servicebygg
For å bedre trafikkavviklingen er større deler av fergeleiene bygget om. På sambandet Drag–Kjøpsvik er kapasiteten doblet på oppstillingsareal for kjøretøy. Fergeleiene har fått en universell utforming, slik at de skal være tilpasset alle reisende. Det er oppført nye funksjonelle servicebygg som tilbyr både oppholdsrom med sitteplasser og toalettfasiliteter, og det er disse, som i løpet av arbeidsdagen 1. mars, åpnes for alle som skal reise med fergene.

En gledens dag
Delprosjektleder Finn Eirik Rostad i Statens vegvesen, sier i en pressemelding at det er en etterlengtet oppgradering med de nye servicebyggene på plass.

– Det er en gledens dag, når vi nå kan åpne de nye servicebyggene. Endelig kan reisende sitte varmt og tørt mens de venter på fergen. Servicebyggene er svært etterlengtet, og folk har ventet lenge på et slikt tilbud. Nå er byggene ferdig og vi kan vi endelig ønske dem velkommen inn.

Stemningslys i taket og store vinduer, gjør servicebygget til et hyggelig sted å være. Foto: Statens vegvesen

Store vinduer og god utsikt
Servicebyggene på de fire fergeleiene er alle tilnærmet like, og de fremstår som et lyspunkt på kaia. Store vinduer gir god beskyttelse mot vær og vind, samtidig som de gir et godt utsyn over fergeleiet.

– Med flere sittebenker inne er det gode muligheter for å sitte mens man venter, og med stemningslys i taket håper vi at ventetiden blir litt triveligere, fortsetter Rostad.

Statens vegvesen håper de nye servicebyggene blir godt tatt imot, og oppfordrer samtidig de reisende til å ta godt vare på byggene.

– For at vi alle skal ha like mye glede av servicebyggene også i fremtiden, er vi avhengig av at de tas godt vare på. Vi oppfordrer derfor alle reisende til å være flink å rydde etter seg, slik at det er like fint for de som kommer etter. Det har vi full tillit til at alle klarer, avslutter delprosjektleder Finn Eirik Rostad.

Litt arbeid gjenstår
Det gjenstår fortsatt litt arbeid på uteområdene, som vil medføre noe byggeaktivitet på fergeleiene også i tiden fremover. Den siste finpussen med beplantning og ferdigstilling av grøntarealer vil skje nærmere våren, slik at det blir fint til sommeren. Ingenting av det gjenstående arbeidet vil påvirke rutetrafikken, og fergesambandene vil gå som normalt.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *