En svensk øykommune er årets beste bobilkommune

Den svenske Husbilsklubben hadde årsmøte sist helg og kåret da årets mest bobilvennlige kommune basert på erfaringene fra 2022. Fem kommuner var med i finalen, men en øygruppe gikk til topps.

Öckerö kommune ligger på ti øyer utenfor Gøteborg. Bobilplassene ligger på fem av dem.

Kommunene Vetlanda, Skellefteå, Halmstad, Öckerö og Arvika kommuner var med helt fram til finalen. Etter siste avstemming var det skjærgårdskommunen Öckerö som gikk til topps.

Öckerö kommune består av ti bebodde øyer og flere av dem har egne bobilplasser. De fleste av disse drives av havneforeninger. Også tidligere har kommunen vært blant de nominerte som ble med til siste avstemming.

Skjærgårdskommunen Öckerö ligger like utenfor Gøteborg og det går gratis bilferge til kommunen. Det ligger seks bobilplasser på øyene i kommunen. Disse har plass til nærmere 200 bobiler.

Bobilplassene i kommunen ligger alle i eller tett på havnene. Foto: Knut Randem.

I sin begrunnelse skriver Husbilsklubben at Öckerö kommune er en kommune som er positive til bobiler. Det er laget gode bobilplasser med vannfylling og tømmemuligheter. I tillegg finnes alt en bobilist etterspør, så som butikker, restauranter, turmuligheter og fine sykkelveier.

– Man kjenner seg velkommen på øyene i Öckerö kommune, konkluderer foreningen.

Kommunen ordfører, Jan Utbult, sier i en kommentar at de er stolte over å få denne utmerkelsen og at bobilfolk føler seg velkomne. Han ønsker gamle og nye besøkende velkommen tilbake.

En av våre lesere besøkte øygruppa i påsken i fjor og skrev denne leseropplevelsen til oss.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *