Fra Ö til Ö med bobil og sykkel

Vår leser ble inspirert av en gammel artikkel her i Bobilverden.no. Han fikk omsider tatt turen og har skrevet denne strålende rapporten fra øygruppa like utenfor Gøteborg. En liten hemmelighet for mange.

Alan Billyeald og sønnen besøkte det som er en hemmelighet for mange. Foto: Alan Billyeald

Etter en lang og kald vinter var det deilig å bytte over til sommerdekk. Bobilly fikk sin årlig service, og den obligatoriske fukt- og gasstest.
– Alt i orden, sa gjengen på Mohagen, – Ha en god sommer!

Påsken er en fin tid til å ta den første “langturen”. Du kjenner en liten duft av vår i luften og da er det fristende å dra sørover i håp om varmere dager og billigere priser.

Sønnen Adam og jeg lastet inn syklene i bobilen. Vi påskeprovianterte i Strömstad, så bar det sørover på E6.

En perle på den svenske vestkysten – seks bobilplasser med plass til minst 160 bobiler.

Etter 200 km og litt over to timer ankommer du Lilla Varholmen som ligger rett vest fra Gøteborg. Her kjører du om bord en gratis bilferge. Etter 20 minutter er du ute i en fredelig og vakker skjærgård. Fergen kommer inn til øya Hönö, som er koblet sammen med Fotö i sør, og Öckerö og Hälsö i nord. Øyene er 10 km i lengde og tre km på det bredeste.

Da bobilplassen gikk full åpnet havnesjefen kaia for nye gjester. Foto: Alan Billyeald.

Vi kom midt i påsken og fant plass på Hönö Klåva. Selve bobilplassen var full, men havnesjefen åpnet opp kaia hvor mannskapene på fiskebåtene hadde tatt påskefri.

Hönö Klåva er sentrum på øyene og her finnes matbutikk, spisesteder og bakeri, alt innpakket i et herlig maritimt miljø. I nordenden av Hönö finnes ICA og bensinstasjon.

Fergene er gratis. Foto: Alan Billyeald.

Hönö Klåva er sentrum på øyene og her finnes matbutikk, spisesteder og bakeri, alt innpakket i et herlig maritimt miljø. I nordenden av Hönö finnes ICA og bensinstasjon.

For mer informasjon (eksterne lenker):
Hönö
Bobilplass Hönö Klåva
Bobilplass Fotö
Bobilplass Röds
Bobilplass Öckerö
Bobilplass Hãlsö

Se Alan Billyealds video på YouTube her:

Et leserbidrag fra Alan Billyeald (tekst og foto)

Har du lyst til å skrive om en av dine opplevelser? Send redaksjonen en epost til post(@)bobilverden.no så forteller vi deg hvordan vi kan hjelpe deg – om det er nødvendig.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *