Med sin fine beliggenhet tett opp mot Oslo, men samtidig nær flotte fjellområder og mange lokale severdigheter, fremstår Hokksund Camping som en glimrende «basecamp» enten du ferdes i bobil eller har en campingvogn på kroken.
For mange er det likevel drømmen om å få noe helt annet på kroken som gjør at de ligger fast på Hokksund Camping år etter år.
Laksefisket i Drammenselven beskrives i historiefortellinger helt tilbake til 1100-tallet, og med sin flotte beliggenhet på elvebredden er det ikke mange skritt mellom campingvogn og fiskeplass.
Det er i dag et godt organisert opplegg for salg av fiskekort – enten det er for døgn eller hele sesongen – for hele den lakseførende strekningen av Drammenselven – og fiskekort er til salgs hver kveld på Hokksund Camping i sesongen. Nettopp dette har gjennom årenes løp ført til at plassen har etablert et eget område på det 18 mål store arealet beregnet på fastliggere. Også her, som på plassen for øvrig, er det intet skille mellom bobiler og campingvogner.
Familievennlig
Likevel er det som en attraktiv familiecamp og som et glimrende utgangspunkt for turer og opplevelser i nærområdet, denne campingplassen fremstår som et godt sted å besøke.
Den idylliske beliggenheten vil nok overraske de fleste som haster forbi Hokksund på E134 mellom Østlandet og Vestlandet over Haukeli, eller er på vei mellom Oslofjord-regionen og Hallingdal langs riksvei 350.
Mange utlendinger har imidlertid oppdaget Hokksund camping – og det er nok i første rekke gjennom søk på internett og bruk av Google kart. Med en avstand på en snau time fra Kiel-fergens kai i Oslo eller to timer fra Larvik – med sine ferger fra Danmark – er Hokksund blitt det første overnattingsstedet i Norge for mange utenlandske turister på vei mot vest og de legendariske turistmålene. Og tilbakemeldingene har gjennom årenes løp vært mange og positive.
Lun atmosfære
Beliggenheten får mye skryt. Mesteparten av plassen befinner seg på en øy i elva, skilt fra fastlandet i form av en liten kanal som deler atkomstområdet med servicebygget og oppstillingsområdet – der vi også finner både det nybygde sanitærbygget, kjøkkenbygget, grillbua og de 20 campinghyttene.
To bruer forbinder de to halvdelene av Hokksund Camping og dette gir virkelig en følelse av å legge landeveien bak seg når man skrur av tenningen etter å ha funnet en god oppstillingsplass.
Alle de 285 plassene har strøm, og mesteparten av disse er anlagt på gress. Erfaringene har vist at de aller fleste som besøker Hokksund Camping foretrekker dette, fremfor et underlag av grus eller asfalt. Og for å skape en lun og vennlig atmosfære er det plantet hekker med jevne mellomrom på plassen.
Ferieopplevelser i system
Anlegget er overraskende komplett, og demonstrerer på en glimrende måte hva en topp moderne og veldrevet campingplass kan by på. Sesongen med alle tilbud på plass strekker seg fra 15. mai og ut september, men allerede ved påsketider er restauranten i anlegget åpen.
Audun Wang, daglig leder ved Hokksund Camping, er selv utdannet kokk og har mangeårig erfaring fra hotell og reiseliv. Siden han overtok ledelsen har han arbeidet mye med å sette sammen alle elementene som skaper en god ferieopplevelse i system. Campinghytter og ferieleiligheter kan forhåndsbestilles og leies året rundt, men for bobiler og campingvogner er det «drop-in» som gjelder. Nettopp dette har vært en viktig beslutning – og har gitt mange fornøyde gjester.
Mange severdigheter
Fordi kapasiteten er stor, er det sjelden at det ikke er plass til en bobil eller campingvogn, og ofte blir folk boende lenger enn planlagt.
Severdighetene i nærheten er mange – enten det er Nøstetangen Norsk Glassmuseum som ligger rett utenfor innkjøringen til campingplassen, hoppanlegget i Vikersund, Sølvgruvene i Kongsberg, eller Blåfargeverket på Modum – som alle ligger en kort kjøretur unna.
Mange kvier seg for å kjøre bil med henger på slep eller en stor bobil i Oslo, men ønsker likevel å besøke hovedstaden når man er på ferie. Fra Hokksund stasjon, en kort spasertur fra campingplassen, er det avgang til Oslo hver time, og togreisen tar bare 50 minutter. Til elvebyen Drammen, som er regionssenteret i regionen, tar det bare et kvarter med tog.
Camping på høyt nivå
Hokksund Camping er en del av Norway East-West samarbeidet der åtte ulike norske campingplasser har skapt en felles plattform for å markedsføre sin kvalitet og gode beliggenhet i noen av Norges vakreste områder – fra Hokksund i sør-øst til Åndalsnes i nord-vest.
For å få en 4-stjerners klassifisering kreves det kvalitet i alle ledd, og når vi er på besøk er det mye som imponerer. Sanitærbygget med egen familieavdeling, det rommelige kjøkkenbygget for folk som ønsker litt ekstra plass å boltre seg på under matlagingen, bryggene der også folk kan legge til med egen båt, og ikke minst det trivelige pub-området med alle rettigheter i servicebygget, løfter Hokksund Camping til et høyt nivå. Et sted som virkelig er verd et besøk.
Tekst: Sven Furuly, BoCM, Foto: Johanne K. Holm
Hadde vært greit å vite når de forskjellige plasser er åpne. Vanskelig å finne plasser (Camping og bobilplasser) som er åpne på vinter.
Helt enig. Vi sliter også med å finne vinteråpne campingplasser. På http://www.bobilplassen.no gjør vi vårt beste for å finne ut når plassene er åpne.
Hei
Dere skriver at bobilplasser er på gress og grus.
Om dere leser på nettsiden står det at fra og med november 2020 er alle bobil plasser på grus – til venstre etter brua.
De desidert dårligste plassene i området.
Drop in Bobiler er nok ikke like velkommen her som drop in vogner – som disponerer alle plassene til høyre etter brua –
Det står at både bobil og campingvogn skal benytte plassen til venstre. Ingen diskriminering altså. Campingplassen har i dag bekreftet overfor oss at dette kun gjelder om vinteren og at det er været som bestemmer når det igjen blir fritt plassvalg – også til høyre.