Oppgraderer bobilplass etter rekordbesøk

Sommeren 2020 ga rekordbesøk av bobiler på bobilplassen på Valen. Nå legger kommunen penger på bordet for å oppgradere den enkle bobilplassen.

Et innleid strømskap og tømmestasjonen i forgrunnen var tilbudet da Valen bobilplass fikk rekordbesøk i 2020. Foto: Knut Randem.

Bobilplassen på Valen i Brønnøysund er ikke stor og den har heller ikke andre fasiliteter enn noen strømuttak og en tømmestasjon. Likevel hadde den 599 overnattingsdøgn i sesongen 2020. Det har fått kommunen til å legge penger på bordet for en oppgradering av plassen.

Det var onsdag denne uka kommunestyret i Brønnøy kommune vedtok å benytte inntil 250 000 kroner på en oppgradering av plassen innenfor årets budsjett. Vedtaket er i tråd med kommunedirektørens innstilling.

Det forventes at det også i sesongen 2021 vil komme mange besøkende i bobil. Forbedringene skal derfor gjøres før sesongen starter for fullt. Administrasjonen har fått i oppdrag å gjøre ytterligere opprydding og forskjønning av området. Det kan bli aktuelt å rive lagerskur, planere og gruse plassene og etablere strømuttak. Også skilting og informasjon skal forbedres. Rådmannen må prioritere tiltakene innenfor den vedtatte kostnadsrammen på 250 000 kroner.

Valen velforening har kommet med innspill til utforming av området. Administrasjonen skal derfor samarbeide med disse og nærliggende næringsvirksomheter slik at det finnes gode og konstruktive løsninger for alle parter, heter det i vedtaket fra kommunestyret.

Bobil med i videre planarbeid i kommunen
Det tredje punktet i kommunestyrets vedtak omhandler ikke Valen bobilplass, men situasjonen for bobiler generelt i kommunen.

I 2017 og 2018 var det tilrettelagt for bobiler i enkle former på Lille-Brønnøya. Disse plassene kunne ikke videreføres da de ikke passet inn med parkanlegget som ble etablert fra 2019. Valen bobilplass hadde i 2020 langt flere gjestedøgn enn Lille-Brønnøya og Valen hadde tilsammen hvert av de to årene, framgår det av sakspapirene.

Kommunen har sett behovet for en framtidig plan for tilbudet til bobilturistene. I forbindelse med oppstart av planarbeid for byområdet ber kommunestyret derfor om at rådmannen tar med bobilturisme som et eget moment der prioritering av arealbruk skal vurderes. Dette skal også ses i forhold til den helhetlige parkeringssituasjonen og vil danne grunnlag for framtidige tilbud i Brønnøysund.

Tekst og foto: Knut Randem, bobilverden.no

Les også: Bobilplassen.no: Valen bobilplass

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *