E6 i Nord-Troms gjenåpnes onsdag

Onsdag vil den midlertidige brua over Badderen i Nord-Troms være klar for trafikk etter brukolapsen 31. mai.

Mer enn halve brua er på plass søndag formiddag, og onsdag kan brua settes i trafikk igjen. Foto: Frode Lyng Hansen, Statens vegvesen.

Ansatte i Statens vegvesen og Stetind Entreprenør AS har jobbet gjennom hele pinsehelga for å gjenåpne E6 i Nord-Troms, og Anlegg Nord AS har også bidratt med ressurser, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Da brua brøt sammen og ble stengt for trafikk tirsdag kveld 31. mai, opplyste Statens vegvesen at det kunne ta to uker å få på plass en midlertidig bruløsning.

– Internt har vi planlagt for å utføre jobben i løpet av en uke, men det er krevende logistikk og mye som skal klaffe. I tillegg var det usikkert hvordan den eksisterende brua ville oppføre seg. Vi vet at vegbruddet har store konsekvenser både for lokalbefolkninga og transportnæringa. Derfor har vi vært forsiktige med å skape forventninger som vi ikke kunne være sikre på å innfri, sier Gunnar Haugen, som er fagansvarlig for Bruberedskap i Statens vegvesen.

Søndag formiddag er han imidlertid nokså sikker på at brua kan settes i trafikk en gang i løpet av onsdag, og dermed kan trafikken på E6 gå som normalt igjen.

– Framdriften på bruanlegget har vært veldig god gjennom helga, og dersom det ikke oppstår uforutsette problemer, er vi klare for å gjennomføre de siste testene onsdag, sier Gunnar Haugen.

Den midlertidige brua har samme krav til sikkerhet som permanente bruer på vegnettet.

Selve brua forventes ferdig montert i løpet av mandag, men det gjenstår å jekke brua ned på sine lager samt lage en sikker oppfylling (oppramping) i hver ende, slik at brua kan åpnes for trafikk i løpet av onsdagen.

Den midlertidige brua får samme lastklasse som eksisterende bru og det øvrige riksvegnettet i området. Brua er 50 meter lang, som er mer enn den eksisterende brua på 38 meter.

Oppdater 07.06.22 kl 22.45: Åpningen skjer allerede natt til onsdag.

Tekst: Redaksjonen

Les ogsåHva med dyr i bobilen når veien går via Finland etter brokollaps?

Del dette med andre:

  1 comment for “E6 i Nord-Troms gjenåpnes onsdag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *