Dette har du søkt mest etter i år

Google markerer verdens turismedag ved å avsløre hvilke norske turistdestinasjoner som har blitt søkt mest på i Google Maps i 2021.

Området over Vøringsfossen har fått nye utsiktsplattformer og mange har søkt opp fossen i Google maps. Foto: Knut Randem.

Pandemien har rammet reiselivsnæringen hardt, men den har også vist nordmenn nye sider ved vårt langstrakte land. Vi skal også langt nord for å finne den norske turistdestinasjonen som er blitt mest søkt på i Google Maps i 2021: Spektakulære Nordkapp på 71 grader nord. Det forteller Google i en pressemelding.

Sinnataggen ser også åpenbart ut til å være populær, men hvorvidt man skal besøke Frognerparken eller Vigelandsparken, som innehar henholdsvis 2. og 4. plassen på listen, er det ikke helt enighet om blant Google Maps-brukerne. For ordens skyld «bor» Sinnataggen i Vigelandsparken som igjen ligger i Frognerparken.

Flere familieparker
I tillegg til parkene har Oslo to andre turistdestinasjoner med på listen. Mange ser ut til å lure på hvor Operaen i Oslo ligger, som fører det monumentale bygget opp på en 7. plass. Vikingskipshuset plasserer seg på en tiendeplass.

3. plassen på listen er kanskje ikke så overraskende barnefamilienes sommerfavoritt – Kristiansand Dyrepark. Høyt opp kommer også familieparkene Bø Sommarland (6. plass) og Tusenfryd (8. plass).

To fosser har også fått plass på listen. Vøringsfossen er den mest søkte med 5. plass totalt, mens Steinsdalsfossen karrer seg til en 9. plass.

Dette er årets mest søkte turistdestinasjoner i Norge på Google Maps
1. Nordkapp
2. Frognerparken
3. Kristiansand Dyrepark
4. Vigelandsparken
5. Vøringsfossen
6. Bø Sommarland
7. Operahuset Oslo
8. Tusenfryd
9. Steinsdalsfossen
10. Vikingskipshuset

Søkene viser selvfølgelig ikke hva bobilfolk har vært opptatt av å lete etter. På vår datterside Bobilplassen.no har tømmestasjoner generelt og bobilplasser – spesielt i Vestland fylke skåret høyest. Blant de utenlandske besøkene ble flest oppslag gjort av tyskere. De hadde dobbelt så mange oppslag som svenskene. Nordmenn var desidert den største brukergruppen.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *