Danmark øker grensekontrollen

Fra i dag øker dansk politi grensekontrollene. De har lenge hatt en fast grensekontroll for reisende fra Tyskland. Nå vil reisende fra Sverige bli omfattet av en tilsvarende kontroll.

Både Øresundbroen og fergetrafikken vil få økt kontroll mot Danmark. Foto: Stig Åke Jönsson, MalmöBild/Sund&Bælt.

Det kalles midlertidig grensekontroll. Noe annet tillater ikke EU-reglene, men det sies heller ikke noe om hvor lenge den midlertidige grensekontrollen vil vare. Mot Tyskland har den vart i flere år.

Formålet med utvidet grensekontroll er i følge en pressemelding fra Rigspolitiet å forhindre alvorlig og organisert kriminalitet i å spre seg. Kontrollene vil omfatte både broer og ferger.

– Vi går målrettet etter den organiserte kriminalitet, og det er en målsetningen at den vanlige reisende skal påvirkes minst mulig av grensekontrollen. Hvor ofte det vil være kontroll vil avhenge av det aktuelle etterretningsbildet og de lokale forhold og trafikkmønstre, sier Lene Frank, politidirektør i Rigspolitiet.

Politiets vil spesielt konsentrere seg om kriminalitet som berører sprengstoff, våpen og narkotika.

Faste poster
– Det vil bli faste, døgnbemannede kontrollposter ved grenseovergangene. Kontrollene vil bli gjennomført som stikkprøvekontroller og periodiske kontroller målrettet mot vei- og togtrafikken over Øresundforbindelsen og fergetrafikken i havnene i Helsingør, Fredrikshavn, Grenaa og Rønne, forteller Lene Frank.

Politiet kommer ikke til å opplyse om når og hvor kontrollene vil være mest aktive. Reisende anbefales derfor alltid å ta med legitimasjon. For norske reisende vil pass eller førerkort være tilfredsstillende dokumentasjon. For svenske og finske reisende vil også nasjonalt id-kort være gyldig legitimasjon.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *